Turecký deník, díl druhý

Dopolední trénink, odpolední zápas a čtvrté utkání navrch.

Turecký deník, díl druhý

V pátek ráno se Klokani probudili do o něco lepšího počasí. Po snídani byl v plánu přesun na dopolední trénink, který měl zároveň sloužit jako rozcvičení a příprava před prvním zápasem. Odpoledne totiž na Bohemku čekal tým Levski Sofia, aktuálně 6. tým bulharské ligy a její šestadvacetinásobný šampion.

Dopolední trénink začal oproti plánu o 30 minut později, ovšem žádnou komplikaci to nepřineslo. O posunu jsme se dověděli ještě na hotelu, tím pádem se oddálil i čas odjezdu z Adalya Elite Lara. Na hřišti se pak od týmu oddělili gólmani, kteří se šli chystat s trenérem Millerem, zbytek hráčů se rozcvičoval na druhé polovině hřiště. Součástí tréninku byla také herní příprava na odpoledne, kdy si Bohemka zkoušela zahrávání rohů a standardních situací.

PFC Levski Sofia - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
PFC Levski Sofia - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
Po obědě se zelenobílá družina vrátila na stejné místo ke zmiňovanému utkání s PFC Levski Sofia. Soupeř byl na místě o něco dříve, tak se vedoucí týmu Libor Koubek rovnou vydal za rozhodčími zápasu, aby s nimi a soupeřem upřesnil podmínky utkání. Tady se může fanoušek pozastavit. Proč podmínky? Fotbal je přece jenom jeden. V přípravě ale bývá zvykem, že se hrají i nestandardní časové úseky, někdy i třetiny, aby týmy vyzkoušely různé formace či protočili více hráčů. Tentokrát však byl zápas klasických 2x 45. Další věcí, která se při takových zápasech řeší, jsou herní míče. Zejména u soupeřů s rozdílným dodavatelem vybavení. Stává se tak, že se odehraje první poločas s míčem domácích a druhý s míčem hostů. Ani tady však problém nevznikl, Levski používá stejné míče adidas.

Průběh utkání mohli fanoušci Klokanů sledovat živě v bulharské televizi, odkaz jsme jim před utkáním s pomocí soupeře zajistili a zveřejnili na sociálních sítích i webových stránkách. První půle byla převážně v režii Levski, i když Klokani také zahrozili. Nejblíže ke gólu měl asi David Bartek, který trefil břevno. Prosadil se ale pouze jednou soupeř, takže v poločase jsme prohrávali 0:1.

Do druhé půle poslali trenéři 9 nových hráčů, zůstali jen brankář Bačkovský a útočník Koubek. Také pozměnili rozestavení z 4-4-2 na 3-5-2. Netrvalo to dlouho a bylo srovnáno, prosadil se Roman Květ. Utkání remízou 1:1 také skončilo, přestože soupeř měl další šance. I Bohemka mohla vyhrát, jenže Hronek v závěru svou šanci nevyužil a ztroskotal na gólmanovi Levski.

Po utkání se výprava vrátila na hotel a den završila večeře a regenerace, napilno tak měli masér a fyzioterapeuti.

Podívejte se také na video Bohemka TV, kde utkání i dosavadní průběh soustředění komentuje asistent trenéra Jaroslav Veselý. Bohemce zřejmě přibude také čtvrtý zápas. Ve videu zjistíte jméno soupeře.

Bohemka TV