Patrik Le Giang míří na Slovensko

Devětadvacetiletý brankář přestupuje do FK Pohronie.

Patrik Le Giang míří na Slovensko

Slovenský brankář s vietnamskými kořeny Patrik Le Giang po dvou a půl letech odchází z Bohemky. Jeho další adresou by měl být slovenský klub FK Pohronie z města Žiar nad Hronom v Banskobystrickém kraji. Celým názvem FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Klub vznikl v roce 2012 spojením FK Žiar nad Hronom a TJ Sokol Dolná Ždaňa. V létě 2019 pak vybojoval z prvního místa druhé ligy postup do nejvyšší slovenské soutěže. V aktuální sezoně se tým nachází na posledním 12. místě, kdy z 19 zápasů uhrál pouze 10 bodů. Právě Patrik by měl být základním stavebním kamenem jarního boje o udržení.

Do Bohemians přišel Patrik Le Giang v létě 2019. V první lize se do branky Klokanů postavil poprvé 20. října 2019 proti Opavě. Byl to zároveň i první zápas Bohemians s novým trenérem Luďkem Klusáčkem, který vystřídal odvolaného Martina Haška. Zelenobílí utkání vyhráli 1:0 a Patrik si tak hned připsal premiérové čisté konto. V dresu s klokanem odchytal celkem 50 prvoligových zápasů, 18x z nich odešel s nulou.

Patrik se do paměti fanoušků zapsal také mimo hřiště. Jako zakladatel nadace Step by step pomohl a dále pomáhá potřebným, častokrát věnoval dres či rukavice do dobročinných aukcí, s fanoušky se vždy rád vyfotil a komunikoval s nimi přes své sociální sítě. Za tyto mimofotbalové aktivity byl také po zásluze oceněn cenou FIFPro Merit Award v kategorii Player Impact.

Sparta - Bohemians 0:1 (0:1)
Sparta - Bohemians 0:1 (0:1)
V uplynulých dnech vzedmula zpráva o Patrikově možném odchodu vlnu emocí. Plně chápeme pohled fanoušků, kteří kritizovali postup klubu. V první řadě chceme ovšem podotknout, že velkolepé loučení v tu chvíli nebylo na místě. I když se Patrik nevešel do nominace na soustředění a měl svolení hledat si jiné působiště, neznamenalo to v daný okamžik jeho definitivní konec. Shoda všemožných okolností mohla jeho působení v klubu minimálně do léta prodloužit. Až nyní je téměř jisté, že Patrik přestoupí. Administrativně by vše mělo být vyřízeno začátkem týdne. Bohemka se s Patrikem nerozchází ve zlém a na jeho cestě za novým angažmá mu klub vyšel maximálně vstříc.

Patriku, děkujeme Ti za Tvé služby, které jsi v Bohemce odváděl. Za všechna vítězství, vychytané nuly i pozitivní přístup po prohrách. Také za projekty spojené s Nadačním fondem Bohemians a další aktivity, které jsi nikdy neodmítl. V novém působišti Ti přejeme mnoho sportovních úspěchů a štěstí, stejně tak v osobním životě. V Ďolíčku Tě rádi uvidíme, aby Ti i tribuny mohly ještě jednou zatleskat.