Bohemka znovu dala Gabale tři góly a vyhrála

Dvakrát se trefil Chramosta a v závěru pojistil výhru Hronek.

Bohemka znovu dala Gabale tři góly a vyhrála

Proti ázerbajdžánské Gabale se do branky Klokanů postavil Valeš, který měl před sebou stoperskou trojici ve složení Köstl, Bederka, Vondra. Pozice halfbeků obsadili Dostál s Kovaříkem a střed záložní řady Jindřišek, Květ a Beran. Z útočníků tentokrát trenéři poslali od začátku do hry Koubka s Chramostou. Oproti pátečnímu zápasu vypadl z nominace Keita, místo něhož naopak byl mezi náhradníky Nazarov. V základní sestavě soupeře nechyběla mladá brankářská jednička Mehbaliyev a nejlepší týmový střelec v lize Isgandarov.

O první vážnější akci se postarali Bohemians, když se do šestnáctky rozběhl volný Chramosta, jenže na jeho přihrávku před branku spoluhráči nedosáhli. Klokani měli k dispozici i rohový kop, ale centr Květa skryl v rukavicích brankář Mehbaliyev.

Po patnácti minutách hry už se Bohemka trefila. Po soubojích sebral míč Květ, fantastickým pasem do šestnáctky našel přesně Chramostu, jenž neomylně střelou k pravé tyči poslal Zelenobílé do vedení.

Hráči v červených dresech odpověděli vzápětí příležitostí. Do šestnáctky Klokanů přilétl centr od Isayeva, ale zakončující Lopez na malém vápně branku přestřelil. Navíc se nacházel v ofsajdovém postavení, tudíž by ani jeho případné lepší zakončení stav utkání nezměnilo. Záhy po rychlé kombinaci zleva Lopez přesně adresoval balon na Isgandarova, ale již zmiňovaný střelec Gabaly pálil v akrobatické pozici jen o pár čísel vedle levé tyče branky Bohemians. Na druhé straně měl blízko ke gólu Dostál, jenže tečovaný centr zkušeného obránce nakonec o malý kousek minul břevno a skončil v zámezí.

Od úvodní branky utkání uběhlo dvacet minut a Zelenobílí se radovali podruhé. Přihrávku z vlastní obranné poloviny sklepl Květ do běhu kovaříkovi, jenž okamžitě adresoval balon na Chramostu. Forvard Bohemians se na hranici velkého vápna elegantně zbavil bránícího Renata a bombou k levé tyči přidal druhý gól.

Náskok Bohemky mohl ještě narůst. Na Dostálův centr si seběhl Kovařík, ovšem na brankové čáře ho fantasticky vychytal Mehbaliyev a Květ už z velkého úhlu branku přestřelil. Před pauzou ještě pálil zpoza šestnáctky "domácí" Utzig, ale Valeš mohl zůstat v klidu, neboť střela letěla mimo tři tyče. Z prvního dějství odcházeli Zelenobílí s dvoubrankovým polštářem.

Do druhého poločasu nastoupila Bohemka s jedinou změnou v sestavě. Ve středu zálohy Hronek nahradil Berana. Z druhé půle uběhlo jen deset minut a Chramosta vycítil šanci na třetí gól. Hronkův pas posunul před branku Květ, kde se k míči nejprve nedostal přes obránce Koubek a Chramostovi chyběl jen malý kousek, aby balon zasáhl. Nakonec byl u něj o chlup dříve vybíhající brankář Mehbaliyev. Po hodině hry došlo v sestavě Klokanů na výměnu hned sedmi hráčů.

Mezi čerstvými byl také útočník Necid, jemuž do šance přiťukl balon Hronek, avšak proti nádherné střele forvarda Bohemky se vyznamenal brankář Gabaly a vytáhl ji na rohový kop. Ačkoliv se domácí tým snažil ohrozit branku Klokanů, přes pozornou obranu se do šancí vůbec nedostával. Měl ovšem k dispozici přímý kop, a to jen pár metrů za šestnáctkou. Exekutor Isgandarov ale zakončil vysoko nad branku.

Gabala - Bohemians
Gabala - Bohemians
Naději ale Gabala získala. Po souboji v šestnáctce se dožadovala penalty poté, co se míč odrazil do Haškovy ruky. Hlavní sudí po zhlédnutí záznamu pokutový kop skutečně nařídil a Alimi bezpečnou střelou k levé tyči snížil.

Zelenobílí si ale brzo vzali dvoubrankový náskok zpět. Obrana Gabaly srazila Nového centr jen na hranici šestnáctky, kde Hronek předskočil Rustamliho a tvrdou ránou k pravé tyči přidal třetí gól Klokanů.

V samém závěru ještě usiloval o drama Safarov, když se proháčkoval až do šestnáctky, ale proti bombě vytáhl Valeš skvělý zákrok a vyrazil ji. Klokani po úvodní remíze ve druhém přípravném utkání zvítězili, když Gabalu porazili stejným výsledkem jako před čtyřmi lety - 3:1.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Podali jsme poctivý výkon. Podařilo se nám využít nepřesností a zaváhání soupeře. Problémy nám dělá hra dopředu v tom smyslu, že nám chybí větší klid na míči. Vítězství v přípravném zápase je ale samozřejmě cenné."