Už v úterý hrají Klokani další zápas

Svěřenci trenéra Luďka Klusáčka se utkají s Karabachem.

Už v úterý hrají Klokani další zápas

Klokani vstoupili do nového týdne vítězně, neboť v pondělí odpoledne porazili Gabalu (3:1). Oproti původnímu plánu je už v úterý čeká další utkání a znovu se soupeřem z Ázerbajdžánu. Tentokrát jde přímo o aktuálního lídra tamní Premier League, jímž je Karabach. V minulé sezoně byla přerušena jeho série získaných titulů v domácí soutěži. Prvenství totiž tým pocházející z města Agdam získal sedmkrát po sobě, ovšem v sezoně 2020/2021 zvítězilo Neftchi - Baku.

Bitva o titul měla skutečně grády. V posledním ligovém kole totiž došlo právě na souboj Neftchi Baku - Karabach a první příčku před utkáním držel právě úterní soupeř Bohemians. V rozhodujícím utkání ale zvítězilo nejtěsnějším možným rozdílem právě Neftchi Baku, a to brankou v poslední minutě utkání.

Gabala - Bohemians 1:3 (0:2)
Gabala - Bohemians 1:3 (0:2)
Zelenobílí nenarazí na Karabach poprvé. S několikanásobným účastníkem evropských pohárů se totiž v tureckém Beleku utkali i před třemi lety. Svůj premiérový gól v dresu Bohemians vstřelil tehdy Vladislav Levin, ale po závěrečném hvizdu zvítězil Karabach (3:1). "Jezdci," jak se jinak hráčům Karabachu říká, přicházeli s českým fotbalem do styku v evropských pohárech. V ročníku 2016/2017 v předkole Ligy Mistrů mu po výsledcích 1:1 a 0:0 vystavila Plzeň stopku díky pravidlu o gólu na hřišti soupeře. Karabach putoval do základní skupiny Evropské ligy, kde narazil na Liberec a ani proti Severočechům se mu výsledkově nevedlo (2:2, 0:3).

Mezi pěti nejlepšími střelci domácí soutěže má Karabach hned trojí zastoupení. Na druhém místě je se sedmi góly Filip Ozobić. Na děleném třetím místě mají o jednu branku méně Musa Qurbanly s Abdellahem Zoubirem. Na podzim tým účinkoval i v Evropské konferenční lize, kde si střelecky výborně vedl brazilský záložník Kady. V základní skupině dal dvě branky, stejný počet jich vstřelil i v předkolech a ještě přidal dvě asistence. Pevnou součástí A týmu Karabachu je Qara Qarayev. Klubový odchovanec nastoupil za Karabach v nejvyšší soutěži už v roce 2010, kdy mu bylo osmnáct let.

Bohemka se utká s Karabachem v úterních dopoledních hodinách. Výkop je naplánován na 9:00 českého času na stadionu Gloria, který se nachází v Beleku. Nejdůležitější momenty duelu najdete na sociálních sítích.

AKTUALIZACE: Vzhledem k nepřízni počasí je výkop utkání posunut na 12:00 českého času.