Turecký deník, díl třetí

První volné odpoledne, víkend a další zápas.

Turecký deník, díl třetí

Po dvou dnech jsme tady opět s reportem, aby fanoušci Klokanů věděli, jak se Bohemce v Turecku daří. Aktuální obsah se sice snažíme sypat na sociální sítě, je nám ale jasné, že všichni příznivci zelenobílé kopané se s nimi kamarádit nemusí. Přesto můžete zůstat klidní, v Turecku se toho během víkendu moc nestalo. Až dnešní den přinesl nějaké to vzrušení v podobě druhého přípravného zápasu.

Vezmeme to ale postupně. V pátek Bohemka sehrála remízový zápas s Levski Sofia a v sobotu čekal na hráče pouze jeden dopolední trénink. Scénář byl klasický. Odjezd z hotelu na stejné tréninkové hřiště, trénink a cesta zpátky. Ani během tréninku se nestalo nic zajímavého, o čem bychom mohli referovat. Přece jenom ale byla sobota něčím speciální. Volné odpoledne jsme využili k natáčení aktivit, které s fotbalem úplně nesouvisí. Nominovali jsme několik dvojic a postupně vydáme zábavná videa, kde se hráči snaží třeba odezírat ze rtů nebo tipují odpovědi na záludné otázky. Jedno takové video už máme na Bohemka TV. Jan Kovařík a Roman Valeš si vyzkoušeli tzv. Whisper challenge. Video najdete na YouTube a pod tímto článkem. Jo a kdyby někdo věděl, co je "otudí", napište nám. Valda sice takové slovo použil, ale nebyl schopný ho následně vysvětlit. Večerní program pro část výpravy znamenal společné sledování televize v masérně.

Gabala - Bohemians 1:3 (0:2)
Gabala - Bohemians 1:3 (0:2)
Neděle je prý od slova nedělat. To ale v případě našeho tureckého výletu neplatí. Trénink. A dvoufázově! Tak zněl pokyn trenérského šťábu a všichni ho bez problémů respektovali. Teda skoro všichni. Dění z dopolední fáze vám nepopíšeme. Já jsem totiž zůstal na hotelovém pokoji u počítače, kde jsem tvořil právě zmíněné video s Kovim a Valdou, které také po obědě vyšlo. Při odjezdu na odpolední trénink si mě trenér Klusáček dobíral za zaspání dopoledního odjezdu v 9:45, ovšem záhy mu bylo vysvětleno, že se jednalo o plánovanou absenci.

Odpolední trénink znamenal spoustu nácviků standardních situací a obranných variant. Došel dokonce do takové fáze, že si do brány musel vlézt i trenér brankářů Miroslav Miller. Pravda, svého času skvělý gólman, který chytal i evropské poháry. Mírná nervozita ve tváři klubového doktora a fyzioterapeuta však nešla přehlédnout. Musíme ale uznat, že si Míra poradil výtečně. Z tréninku už ubíhaly poslední vteřiny a najednou se při závěrečné akci ozval ohromný křik, jako když někoho nakopnete vší silou do slabin. A taky že ano. Daniel Köstl se svalil k zemi, hlava mu začala rudnout a párkrát si ještě hlasitě ulevil. Po chvilce odešel po svých, ale v cestě jste mu zrovna stát v tu chvíli nechtěli.

A dostáváme se k dnešnímu programu. S ohledem na odpolední utkání byl dopolední trénink plánovaný spíše jako pečlivá rozcvička. I proto jsem ho opět vynechal. Ještě před odjezdem týmu jsem však natočil rozhovor s novou tváří Michalem Beranem a volné dopoledne jsem využil k jeho úpravě a zveřejnění. Michal je hodný kluk, mluví velmi dobře, jen potřebuje někdy dva, tři, čtyři pokusy na zformování myšlenky. Rozhovor s ním je ale povedený. Otázky kladli samotní fanoušci přes Instagram. Michala musíme pochválit za přístup. Večer dostal zprávu, aby se v 9 ráno dostavil a byl přesný.

Gabala - Bohemians 1:3 (0:2)
Gabala - Bohemians 1:3 (0:2)
Dnes měli hráči přichystaný oběd dříve, než se běžně otevírá hotelová restaurace. Důvodem byl i dřívější odjezd na zápas. Klokany totiž čekala cesta na jiné hřiště, které je o něco dál. Ale ne o moc, asi 10 minut jízdy busem navíc. Areál, který známe. Před dvěma roky jsme zde také hráli přípravný zápas. Cestou nás provázelo krásné slunečné a teplé počasí, které vydrželo prakticky celý zápas. Hřiště bylo připravené dobře, i když místy ještě stála voda po kropení. Na zápas to ale vliv nemělo. Jediná věc, která nás zarazila, byly lajny. Zejména velké vápno, kde se rozcvičovali Klokani, provázek nevidělo ani z rychlíku. Sudí Dittrich ze známého seriálu Okresní přebor by asi spokojený nebyl. I přesto zápas začal. Jeho průběh nebudeme zbytečně komentovat. Reportáž je na webu o pár článků dříve, navíc byl zápas vysílán živě přes YouTube. Za zmínku stojí fakt, že dnes trenéři neprotočili sestavu v poločase. Do utkání jsme nastoupili ve formaci 3-5-2 a v půli došlo pouze k jedné změně, kdy Berana vystřídal Hronek. Další část hráčů se do hry dostala asi po hodině zápasu, tam už těch změn bylo více. A to důležité? Góly. Dvakrát se trefil Chramosta, jednou Hronek. Gabala vstřelila gól z penalty. Bohemka tak vyhrála 3:1. Z tribuny zápas sledoval David Puškáč. Ten zatím do utkání zasáhnout nemohl, z Prahy si totiž přivezl nedoléčené zdravotní problémy. Vše ale vypadá na dobré cestě a ještě v Turecku bychom ho na hřišti mohli vidět.

Další prověrka čeká na Bohemians zítra. Neplánovaně nám totiž přibyl jeden zápas. Naskytla se možnost sehrát utkání s Karabachem a my jsme ji s radostí přijali. Dva dny po sobě tak změříme síly se soupeřem z Ázerbájdžánu. Dnes to byl druhý tým tabulky, zítra vyzveme ten první. Karabach vede ligu právě před Gabalou o 7 bodů.

Na závěr se ještě podívejte na velký rozhovor s Martinem Dostálem. On rád mluví a dobře se poslouchá. Jeho názory mají hlavu a patu, tak z toho vznikla hned čtvrthodina povídání o soustředění. Zjistíte, jak tráví volný čas a co prásknul na spolubydlícího Tomáše Necida.

Bohemka TV