B tým na úvod přípravy v přestřelce remizoval

Zápas v Uhříněvsi přinesl celkem deset gólů a červenou kartu.

B tým na úvod přípravy v přestřelce remizoval

Do prvního přípravného utkání B týmu v roce 2022 nastoupili od začátku i Denis Vala a Michael Ugwu. Na úvodní branku se v Uhříněvsi nečekalo příliš dlouho. Před branku Klokanů přilétl centr z pravé strany a Hampl na malém vápně hlavou zařídil hostujícím Zbuzanům rychlé vedení. Záhy měl šanci Jonáš, avšak Pchelovodov nebezpečnou ránu zneškodnil.

Na druhé straně zakončoval po rohovém kopu Ugwu, ovšem střela z prvního doteku se mezi tři tyče nevešla. Vzápětí si na dlouhý míč do šestnáctky nabíhal Marhoul. Před ním obránce Hrubeš nejprve dopravil míč do bezpečí, avšak zároveň ve skluzu fauloval útočníka Bohemians, a tak sudí Švorc nařídil pokutový kop. Míč si vzal Le a s přehledem srovnal stav duelu.

Jenže remíza platila pouze pár vteřin. Po levé straně se totiž prohnal Hampl a záložník Trýzna, dřívější hráč Bohemians, na malém vápně dopravil balon do sítě. Klokani se nespokojili s rychlou změnou skóre a jen o pár minut později skórovali. Koutský získal míč na polovině soupeře pro Le, který si ho navedl do palebné pozice a nádhernou střelou z dvaceti metrů svým druhým gólem znovu stanovil nerozhodný výsledek.

Bohemians B - Zbuzany
Bohemians B - Zbuzany
O dalších deset minut později dokonala Bohemka obrat. Na levé straně měl míč v moci Stupka, přesnou přihrávkou našel Ugwa, jenž se obtočil kolem svého strážce a přízemní ránou k levé tyči rázem zařídil vedení Klokanů. Jen o malý okamžik později náskok narostl. Nákop brankáře Pchelovodova prodloužil hlavou za sebe Marhoul. Balon si převzal Ugwu, pelášil s ním vstříc brance a svůj samostatný únik zakončil chladnokrevně čtvrtý gólem. Za dvoubrankového náskoku domácích skončil i první poločas.

Zkraje druhé půle hned hosté korigovali. V první šanci ještě Pchelovodov vytáhl skvělý zákrok proti ráně Trýzny, jíž vytěsnil na rohový kop. Hosté ho rozehráli centrem do šestnáctky, kde se razantní hlavičkou prosadil Zákostelský. Úvod druhého dějství vyšel lépe Zbuzanům. V další střelecké pozici byl Jonáš, ovšem ránu brankář Bohemians zneškodnil.

Hrozili ovšem i Klokani. S míčem se po pravé straně protáhl Vala, jenže střela pravého obránce proletěla kolem branky a následný závar hosté přežili. Poté získal míč Pomahač, přes Farkaše a Koutského se dostal balon do moci Marhoula, ale forvard Zelenobílých pravačkou pálil mimo tři tyče.

Bohemians se dočkali páté branky. Vlevo se Koutský kličkou zbavil protihráče, přihrávkou před šestnáctku předal balon Ugwovi, jehož rána zpoza velkého vápna skončila až v síti.

Bohužel se dlouho domácí z klidného náskoku neradovali, neboť na druhé znovu přiblížil hosty na rozdíl jediného gólu Jonáš. Deset minut před koncem navíc po rohovém kopu srovnal Trýzna na konečných 5:5. Po závěrečném hvizdu se ještě před střídačkami strhla šarvátka, po níž viděl červenou kartu Ugwu.