Generálka na závěr herního soustředění

Ve čtvrtek absolvují Klokani poslední test před startem jara. 

Generálka na závěr herního soustředění

Desetidenní soustředění Bohemians spěje ke svému konci. Opravdovým závěrem ale bude teprve až čtvrteční přípravné utkání, které pro svěřence trenéra Luďka Klusáčka současně znamená generálku na jarní část FORTUNA:LIGY. Po vicemistru Bulharska, "mladém" klubu z Ázerbajdžánu se Bohemians utkají s aktuálně třetím týmem rakouské Bundesligy. Jmenovitě jde o Wolfsberger, vítěze 2. rakouské Bundesligy (2011/2012) a účastníka jarních vyřazovací bojů Evropské ligy v ročníku 2020/2021. S Wolfsbergerem poměřila v létě síly také Sparta, ale s "vlky" prohrála (2:3).

Nejvyšší soutěž našeho jižního souseda tvoří dvanáct týmů. "Vlkům" v ní patří třetí pozice, přičemž za druhým Sturmem Graz zaostávají pouze o skóre. Lídrem soutěže je tradičně Red Bull Salzburg, neboť na zmíněné pronásledovatele má komfortní čtrnáctibodový náskok. Ze základní části navíc zbývá každému týmu odehrát pouhé čtyři zápasy. Po dvaadvaceti kolech bude následovat nadstavba. Týmy na prvním až šestém místě si zahrají o titul a zbylou šestku na sedmé až dvanácté pozici tabulky čeká boj o udržení prvoligové příslušnosti pro následující ročník. Na evropské poháry se poté těší pět týmů. První dva míří do kvalifikace o Ligu Mistrů, třetího čeká kvalifikace o Evropskou ligu. "Novou" Evropskou konferenční ligu si poté zahraje čtvrtý tým, do jejíž základní skupiny se ovšem ještě musí kvalifikovat. Pátý tým rakouské Bundesligy musí ještě zvládnout dvojutkání se sokem, který vzejde jako vítěz ze Skupiny o udržení. Právě Wolfsberger v minulé sezoně zmíněný dvojzápas nezvládl a přišel o start v evropských pohárech pro aktuální ročník.

Středeční trénink v Turecku
Středeční trénink v Turecku
V dresu soupeře Klokanů je hlavní útočnou zbraní izraelský útočník Tai Baribo, jenž na podzim osmkrát skóroval. K základním stavebním kamenům sestavy se zařadil i teprve devatenáctiletý Amar Dedic, který ale hostuje ze Salzburgu. Mládím disponuje tým kouče Robina Dutta mládím i ve středu hřiště. Konkrétně má v záložní řadě své místo dvacetiletý Matthäus Taferner. Rodák z Klagenfurtu si na podzim připsal pět asistencí.

Generálku na jarní část sezony odehrají Klokani v areálu Titanic Deluxe Football Center. Výkop zápasu je naplánován na 13:30 českého času. O streamu z utkání prozatím nemáme informace. Pokud bude k dispozici, odkaz naleznete na našich sociálních sítích. Na nich vám průběžně přiblížíme i zásadní momenty utkání.