Omlazená sestava B týmu v Benešově remizovala

V Zimní lize nastoupil kombinovaný tým s hráči z U19. 

Omlazená sestava B týmu v Benešově remizovala

Po úterním utkání se rozšířila marodka B týmu, a proto do sobotního utkání s Benešovem v rámci Zimní ligy nastoupilo několik hráčů nejstarší dorostenecké kategorie. Na lavičce nechyběl ani trenér Michal Petrouš se svými kolegy. V úvodu dominovali právě Bohemians. Na jejich hře nebylo znát, že většinu týmu tvoří právě hráči z dorostu, kteří se prověrky s dospělým fotbalem rozhodně nezalekli. herní převahu postupně proměnili i v brankové příležitosti. V první velkoé šanci se ocitl Nekvasil, avšak brankář Žuvelič ho fantasticky vychytal. Tentýž hráč Zelenobílých zakončoval i o pár minut později, ovšem tentokrát střela nebyla tolik nebezpečná a gólman Benešova ji v poklidu chytil. Šanci si vytvořili i domácí. Střelu Mezsaroše z malého vápna ale na brankové čáře vykopl obránce.

Aktivní nástup proměnila Bohemka v gól. Müller roztáhl hru doprava na Nekvasila, jenž mu balon vrátil do samostatného úniku a útočník Bohemians chladnokrevným obloučkem přes brankáře dal první branku utkání.

Benešov měl blízko ke srovnání. Proti ráně Kulhavého se vyznamenal Pchelovodov, když ji vytěsnil na roh. Velmi dobrý první poločas v podání Bohemians skončil jejich těsným náskokem.

Po přestávce zůstali ze základní sestavy na hřišti jen brankář Pchelovodov a kapitán Farkaš. Už zkraje druhé půle mohli Klokani zvýšit. V šestnáctce byl faulovany Marhoul a sudí nařídil penaltu. Exekuce se ujal sám faulovaný forvard Marhoul, jenže střelu doprostřed branky zneškodnil brankář Schummer. Nevyužitá příležitost nemusela dlouho Bohemku mrzet. Záhy se individuálně v šestnáctce soupeře prosadil Doležal, bránící hráč ho zastavil pouze za cenu nedovoleného zákroku. Hlavní rozhodčí se ani tentokrát dlouho nerozmýšlel a nařídil druhou penaltu ve prospěch mladého výběru dvou klubových legend. V tomto případě si míč vzal sám kapitán Farkaš a přesnou střelou zvýšil náskok Bohemians.

Bohemians B - Zbuzany 5:5 (4:2)
Bohemians B - Zbuzany 5:5 (4:2)
Benešov se bohužel snížení dočkal. Centr bývalého ligového útočníka Kaloda se snesl až ke Stejskalovi, který z prvního doteku prostřelil brankáře Bohemians.

Iniciativu ve druhém dějství převzali domácí. I tak mohli Klokani odskočit znovu o dvě branky. Zpoza šestnáctky pálil Marhoul, jenže pouze do středu branky, kde ztlumil balon Schummer.

Od snižující branky uplynulo pouhých deset minut, když se před brankou prosadil Hrobník a srovnal stav duelu. Jen chvilku po vyrovnání skórovali domácí znovu. Kalod si přichystal míč a technickou střelou na zadní tyč poslal Benešov poprvé v utkání do vedení.

Klokani se ale nevzdali a bojovali o výsledek. V šestnáctce se balon odrazil k osamocenému Sarkisyanovi, ke smůle ruského ofenzivního záložníka vykopl střelu na brankové čáře Ondřej Vosáhlo. Po následném rohovém kopu uz radosti Bohemians nikdo nezabránil. Ze závaru vypadl míč před Petrouše a obránce Zelenobílých se nemýlil.

V samotném závěru utkání se hra přelévala ze strany na stranu. Tlak si vytvořili Klokani, ale domácí zvládli centry ze stran odvracet. Omlazená sestava se své těžké zkoušky nezalekla a zaslouženě získala proti Benešovu bod.