Ondřej Petrák posílil Bohemku

Hráč se zkušenostmi z Bundesligy přichází ze Slovanu Bratislava.

Ondřej Petrák posílil Bohemku

Během soustředění v Turecku se v médiích objevily spekulace ohledně příchodu Ondřeje Petráka do Bohemians. Dnes můžeme tuto zprávu potvrdit. Ondřej dorazil do Ďolíčku dnes v poledne a po krátkém jednání podepsal s Bohemkou smlouvu. Do Prahy tak přestupuje z ŠK Slovan Bratislava.

Ondřej Petrák se do ligy podíval poprvé v roce 2010 v dresu Slavie proti Plzni. Po podzimní části 2013 zamířil do Norimberku do nejvyšší německé soutěže. Debut v Bundeslize si připsal hned 25. ledna 2014 proti Hoffenheimu. Nastoupil v 55. minutě utkání a Norimberk tenkrát zvítězil 4:0. V lednu 2020 se Ondřej stěhoval z Norimberku do Drážďan, kde odehrál během jarní části 13 zápasů druhé německé ligy. Na konci sezony pak následoval přestup do Slovanu Bratislava.

V Bratislavě se ale výrazněji v áčku neprosadil. Důvodem nebyla slabá výkonnost, jak se v některých spekulacích uvádělo. „Do Slovanu jsem přišel v létě, ale po pár zápasech jsem se zranil. Nebylo to nic vážného, jenže léčba trvala dlouho. Měl jsem zánět na patě. Mohl jsem cvičit, mohl jsem jezdit na kole. Mohl jsem vlastně všechno, kromě hraní fotbalu. Když jsem se konečně uzdravil, přišla výměna trenéra. Do Bratislavy se vrátil pan Weiss starší a chtěl si vybudovat svůj kádr. Začal jsem cítit, že moje budoucnost ve Slovanu není dobrá. Skončil jsem v béčku, kde jsem dál trénoval a pravidelně hrál. Jsem stoprocentně připravený nastoupit za Bohemku a maximálně jí na hřišti pomoct,“ říká k situaci sám Ondřej Petrák. Ten rezervní tým v závěru podzimu vedl dokonce jako kapitán. Přestože tedy fanoušci v oblíbené aplikaci Livesport moc zápasových záznamů nenajdou, na podzim hrál Petrák pravidelně. Odehrál 13 zápasů ve druhé lize a jednou zasáhl také v poháru Slovnaft Cup.

K přestupu se vyjádřil také Filip Zíka z agentury GLOBAL SPORTS, která Petráka zastupuje: „Jsme rádi, že se přestup uskutečnil. Ondra se na působení v Bohemce těší. Vnímá ji jako tradiční klub, který nyní hraje i navzdory výsledkům atraktivní fotbal. Do Bohemky přichází s vizí vzájemné výpomoci, kdy je společným cílem co nejlepší umístění v ligové tabulce. Děkujeme Bohemce i Slovanu za vstřícné a profesionální jednání.“

Devětadvacetiletý Ondřej Petrák podepsal v Bohemians smlouvu do konce této sezony. Obě strany se však dohodly, že v případě oboustranného zájmu dojde v létě k jejímu prodloužení.

Ondro, vítáme Tě v Ďolíčku a přejeme Ti, ať se v zelenobílém daří!