Vyjádření klubu ke změně pořadatelství MOL Cupu

Bohemians Praha 1905 reagují na slova trenéra Miroslava Koubka.

Vyjádření klubu ke změně pořadatelství MOL Cupu

Trenér FC Hradec Králové Miroslav Koubek nařkl v rozhovoru pro Sport.cz Bohemians z využití situace a vytvoření tlaku na FAČR ve věci změny pořadatelství MOL Cupu. Takové nařčení jednoznačně odmítáme. Posunutí termínové listiny a tím i čtvrtfinále MOL Cupu schválily samotné kluby s přihlédnutím k účastníkům čtvrtfinále. Protože se jedná o prvoligové kluby, změna termínové listiny reflektovala i možnosti těchto klubů k vytvoření vhodných podmínek pro odehrání utkání v dřívějším termínu. S tím je spojené zejména vyhřívání hrací plochy. To musí zmíněné kluby mít zajištěné pro prvoligové zápasy.

FC Hradec Králové svá domácí utkání F:L hraje na stadionu v Mladé Boleslavi. Ten ovšem klub není schopen zajistit pro čtvrtfinále MOL Cupu, jak bylo dle včera doručeného rozhodnutí sděleno Řídící komisi TOP soutěží FAČR samotným FCHK.

Bohemka jako řešení nabídla svůj domácí stadion Ďolíček k odehrání utkání. S tím převzala také veškeré finanční náklady za organizaci tohoto utkání. Pokud to FCHK a jeho trenér považují za zneužití, na sehrání utkání v domácím prostředí netrváme. Ovšem za předpokladu, že FC Hradec Králové zajistí vhodnou hrací plochu s ohledem na výše popsané okolnosti související se změnou termínové listiny.

V náročném programu jarní části musíme chránit především zdraví hráčů nejen Bohemians, ale i soupeřů. Místo toho jsme se za nabídnutou pomocnou ruku dočkali mediálního nařčení z úst trenéra Koubka.