Široký kádr Bohemians vyhlíží první zápasy

V Ďolíčku dnes proběhla tisková konference před jarní částí ligy. 

Široký kádr Bohemians vyhlíží první zápasy

Ve středu po obědě se v Ďolíčku uskutečnila tisková konference před startem jarní části FORTUNA:LIGY. V roli respondentů usedli za stůl ředitel Darek Jakubowicz, sportovní ředitel Miroslav Držmíšek, hlavní trenér Luděk Klusáček, zástupce hráčské kabiny Daniel Mareček a ředitel komunikace Petr Koukal.

Na úvod si vzal slovo ředitel klubu Darek Jakubowicz, který zmínil nejvýraznější změnu u Botiče: "Jistě jste si všimli při příchodu na stadion zmizení budovy bývalé zastavárny. Tento krok byl plánovaný už dlouhodobě. Doufáme, že jde i o takovou první vlaštovku před velkou rekonstrukcí. Prostor je připraven pro další využití. Tím mám na mysli montovanou tribunu. Věříme, že se povede veškerá jednání dovést do úspěšného konce. Kapacita tribuny není přesně stanovena, ale doufám, že se budeme pohybovat okolo tisícovky diváků. Mezi DFB a Magistrátem probíhají i jednání. Vše spěje k úspěšnému závěru. V nejbližších týdnech by měla být vyhlášena architektonická soutěž na celou lokalitu, tudíž včetně stadionu."

Dále už přišly na řadu ryze sportovní záležitosti. Sportovní ředitel Miroslav Držmíšek okomentoval zimní změny v kádru: "Pohyb byl ovlivněn závěrem podzimu, kdy se nám nedařilo herně i výsledkově. Naše pozornost se upírala zejména na posílení defenzivy. Proto přišlo šest hráčů, kteří patří spíše do defenzivy. Víc jich je i z důvodu, aby se nám zvýšila konkurence v zadních řadách. Někteří hráči dostanou v Bohemce čas i prostor, aby ukázali, že do ligy patří. Jsou ovšem i tací, u nichž si představujeme, že nám pomůžou hned. Odchody byly vcelku očekávané."

Tisková konference před startem jarní části ligy
Tisková konference před startem jarní části ligy
Slovo se ujal poté hlavní trenér Luděk Klusáček: "Příchody převažovaly nad odchody. Chtěl bych vedení klubu poděkovat za tuto reakci na situaci, která nastala. Vlivem různých zranění a výkonů jsme týmem, který inkasoval nejvíc branek. Není úplně jednoduché trénovat v takovém vysokém počtu, ovšem postupně ho budeme snižovat. V týmu výrazně vzrostla konkurence. Věřím, že to pozitivně posune kvalitu naší hry. vyjmou Tondy Křapky se nám vyhýbala i vážnější zranění. Krom něj a dlouhodobě indisponovaného Lukáše Hůlky jsou všichni zdravotně v pořádku."

Jako poslední mluvil o svém příchodu i záložník Daniel Mareček, který se stal vůbec první letošní posilou Bohemians: "Pro mě je příchod do Bohemky příjemnou změnou. Navíc mi bylo umožněno se vrátit zpět do Prahy. Hlavně do klubu, kde hrají kluci, které už znám a hrál jsem s nimi. Máme dobrý tým a chci klubu vrátit důvěru, jíž do mě vložil. Příprava byla celkem rychlá a během ní jsme odehráli celkem dost zápasů. Výsledkově i herně se nám relativně dařilo. Budeme v nastoleném trendu chtít pokračovat i v ligových a pohárových zápasech."

Tiskovou konferenci jste mohli sledovat i online. Veškeré informace, které zazněly, naleznete ZDE.