Michal Beran přichází na hostování

Šikovný záložník bude v Ďolíčku působit do konce příští sezony.

Michal Beran přichází na hostování

Uběhlo celkem jednatřicet dní od momentu, kdy se Michal Beran zapojil do přípravy Bohemians. Dnes můžeme s definitivní platností oznámit jeho příchod do Bohemky, který byl v posledních dnech zpečetěn. Šikovný ofenzivní záložník bude v Ďolíčku hostovat do konce příští sezony. Součástí působení odchovance Slovácka není opce.

Účastník základní skupiny Evropské ligy v sezoně 2020/2021 nastoupil do všech přípravných zápasů Bohemians, během nichž vystřídal různé posty. V utkáních Tipsport ligy si zahrál na levém kraji zálohy, jejím středu a v útoku. Na soustředění v Turecku si Bohemka zkusila i tříobráncové rozestavení. V něm dostal prostor na podhrotu. Právě na tuto pozici s ním trenérský štáb počítá. Do zápasů bude nastupovat s číslem 6.

Michal Beran platí za prototyp moderního hráče a Klokani jeho příchodem posílili ofenzivní složku hry. Toto tvrzení potvrdil i sportovní ředitel Miroslav Držmíšek: "Potřebovali jsme přivést hbitého hráče, který umí přejít přes hráče v soubojích jeden na jednoho a dokáže vytvořit nebezpečné situace před soupeřovou brankou. Míša nejde do neznámého prostředí. Už v Bohemce krátce působil a má k ní velmi dobrý vztah, což je pro obě strany jedině dobře."

Nadšení z působení v Ďolíčku neskrýval ani sám Michal Beran: "Na Bohemku jsem měl krásné vzpomínky už z doby, kdy jsem tu byl v dorostu. Když mi bylo řečeno, že má Bohemka o mě zájem, tak jsem ani chvilku neváhal a okamžitě byl rozhodnutý. Děkuji Bohemce za důvěru, kterou do mě vložila a budu se ji za ni chtít odvděčit svými výkony na hřišti. Vážím si toho a věřím, že budeme společně úspěšní."

Dukla - Bohemians 0:1 (0:1)
Dukla - Bohemians 0:1 (0:1)
Michal Beran si ligový debut připsal v dresu Slovanu Liberec. Konkrétně se tak stalo 30. září 2019 proti Českým Budějovicím. V následující sezoně strávil ještě podzim na stadionu U Nisy, ovšem v zimě přestoupil do Slavie. První polovinu této sezony nastupoval za Pardubice. Pro jarní část tak domácí hřiště nezmění, ovšem tentokrát bude v Ďolíčku skutečně doma.

Míšu vítáme v Ďolíčku a přejeme mu, aby se mu v dresu Bohemians dařilo!