Na úvod jara těsná porážka v Teplicích

Na Stínadlech padla v sobotu jediná branka, a to z kopačky Vondráška.

Na úvod jara těsná porážka v Teplicích

Do prvního jarního zápasu nastoupil mezi třemi tyčemi Valeš, jenž měl před sebou trio stoperů. Jmenovitě Köstla, Bederku a Vondru. Pozice halfbeků patřily Dostálovi s Kovaříkem. Střed hřiště poté Jindřiškovi, Květovi a Beranovi. Zkušený kapitán Klokanů tedy v počtu odehraných zápasů vyrovnal rekord Zdeňka Prokeše. Do útoku od úvodního hvizdu poslali trenéři Chramostu s Koubkem. Utkání začalo opatrně, i když měli častěji míč na kopačkách hráči Teplic. Do výraznější příležitosti se ale nepropracovali.

Zelenobílí zahrozili po chybě Hyčky, na němž získal míč Beran a sprintoval vstříc brance. Na těžkém terénu ale nezvládl dostat míč přes posledního bránícího hráče, a tak domácí tuto akci přežili. O chvilku později zahrozili Bohemians výrazněji. Pas do šestnáctky si zpracoval Chramosta, ale obloučkem přehodil krom gólmana Grigara i branku.

Teplice - Bohemians
Teplice - Bohemians
Hrstka diváků sledovala bojovné utkání, ale po půlhodině hry padla první branka utkání. Tepličtí rozehráli rohový kop nakrátko. Centr Fortelného propadl až na zadní tyč k osamocenému Vondráškovi, jenž křižnou střelou k levé tyči poslal Skláře do vedení.

Ačkoliv si v závěru prvního poločasu Klokani vytvořili menší tlak, tak do kabin se šlo za jednobrankového vedení Teplic.

Deset minut po startu druhé půle přišli na hřiště Necid s Hronkem. Právě zkušený útočník se mohl zapsat do statistik. Na pravé straně postupoval s míčem do šestnáctky volný Chramosta, předložil balon na malé vápno právě Necidovi, jenže střídající forvard zakončil těsně vedle levé tyče branky Teplic. V tu chvíli ale byli lepším týmem právě Klokani, kteří měli záhy další šanci. Ve skrumáži před brankou Chramosta pod sebe přiťukl míč Květovi, jenže proti jeho střele předvedl fantastický zákrok Grigar a nadvakrát ránu zneškodnil.

Teplice - Bohemians
Teplice - Bohemians
Žlutomodří ale nechtěli zůstat pozadu a zaútočili. Před Valešem se dostal k zakončení čerstvý Kodad, ovšem naštěstí pro Bohemians míč skončil na břevně a poté ho Zelenobílí dopravili do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky. Do druhé šance v utkání se třináct minut před koncem tlačil Necid, ovšem hlavičkoval ve složité pozici a míč skončil mimo.

Domácí nakonec těsný náskok ubránili a ze Stínadel tak Bohemka odjela bez bodového zisku.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Náš vstup do zápasu byl velmi špatný. Zejména prvních třicet minut jsme byli ustrašení. Defenziva nám sice ještě nějakým způsobem fungovala, ovšem směrem dopředu jsme byli bojácní a spoléhali defacto jeden na druhého. Inkasovaný gól nás trochu probral. Ani přes zvýšenou snahu ve druhém poločase se nám nepodařilo srovnat stav duelu. Prohra pro nás znamená velkou ztrátu."