Jindřišek: Darovali jsme Teplicím lacinou branku

Úvodní jarní utkání hodnotí Josef Jindřišek.

Jindřišek: Darovali jsme Teplicím lacinou branku

Po porážce v Teplicích přišel mezi novináře kapitán Josef Jindřišek. Tématem nebylo pouze utkání, ale i vyrovnání rekordu Zdeňka Prokeše.

Vyrovnal jsi rekord v počtu odehraných ligových zápasů za Bohemku, ale stalo se tak v nepovedeném utkání...
Radost z toho nemám vůbec žádnou. Nejsem typ člověka, který by sledoval statistiky. Kdybychom alespoň remizovali, ba třeba vyhráli, tak se na celou věc asi dívám jinak a nějaká by asi nastala. Takhle si ovšem neodvážíme žádný bod a nějaký rekord je úplně poslední věcí, kterou mám po tomto zápase v hlavě. Jsem z výsledku hodně zklamaný.

O další utkání se protáhla série, kdy jsme nebodovali venku...
Naši situaci známe a věděli jsme, v jaké části tabulky se nacházíme. Čekal nás souboj s přímým konkurentem a každý zápas na jaře je pro nás důležitý. Aby se na nás Teplice dotáhly, tak potřebovaly vyhrát. V první půli byli domácí i lepším týmem na hřišti a my jim darovali lacinou branku ze standardní situace. Na zadní tyči zůstal volný Vondrášek, jehož jsme neuhlídali a on dal jedinou branku utkání. Po přestávce bylo v našich možnostech srovnat. Stoprocentní šance měli Tomáš Necid s Romanem Květem. Necka netrefil bránu na dlouhou nohu a Květáka skvěle vychytal Grigar, čímž svůj tým zachránil.

Teplice - Bohemians 1:0 (1:0)
Teplice - Bohemians 1:0 (1:0)
Znamená teď pro tebe rekord něco významného?
Momentálně pro mě nic moc nepředstavuje. Jak jsem říkal, tak statistiky nesleduji. Nemám dané, kolik chci odehrát zápasů. Defacto jsem o tom začal mít nějaké povědomí až v době, kdy jsem se dozvěděl, že jsem se přiblížil panu Panenkovi. Až tehdy jsem zpozornil, že už mám na svém kontě tolik ligových utkání. Samozřejmě mě těší, že jsem se dotáhl až na pana Prokeše, jemuž doposud patřilo první místo. Na nějakém čísle se ale stejně jednou zastavit musím. Uvidíme, jaké bude. Kdybychom v Teplicích bodovali, bylo by mé hodnocení s velkou pravděpodobností jiné. Po takovém výsledku jsem naštvaný a nechce se mi ani mluvit o nějakých statistikách.

Během zimní přestávky přišli na tvou pozici tři noví hráči. Neměl jsi obavy o své místo v sestavě?
Nepatřím do skupiny lidí, kteří by řešili svůj věk. Kdybych na ligu neměl, tak bych asi v Bohemce už dávno nebyl. Vím jasně, kolik mi je a na nejvyšší úrovni nemůžu hrát donekonečna. Bohemka musela takovou situaci řešit. Musím makat nadále tak, jak tomu bylo po celou kariéru. Záleží pak na trenérovi, koho bude stavět.

Bohemka TV