B tým suverénně porazil Rakovník

Bohemka v posledním utkání Zimní ligy vysoko vyhrála a skončí na druhém místě. 

B tým suverénně porazil Rakovník

Na první únorovou sobotu měl naplánovaný zápas také B tým Bohemians, který doplnilo i několik hráčů z A týmu. Svěřenci kouče Dalibora Slezáka se na benešovské umělé trávě utkali s Rakovníkem. Od úvodní minuty dostal prostor mezi třemi tyčemi Pchelovodov. Před sebou měl čtyřčlennou obranu. Její pravý kraj zaujal Denis Vala, střed jeho bratr Patrik a Filip Dostál. Pozice levého beka připadla Stupkovi. Střed pole obsadila již vyzkoušená dvojice Farkaš - Mareš. Pozice krajních záložníků obsadili Fulnek a Zeman, mezi nimiž operoval Novák a na hrotu útoku poté Marhoul. Za Rakovník nastoupil i osminásobný mistr české ligy Jiří Novotný.

Úvod duelu lépe zachytil Rakovník, ale střelecké pokusy zpoza šestnáctky bez problémů lapil brankář Pchelovodov. Na druhé straně rozjel útok Marhoul přes Fulneka, který přijal tandem od Denise Valy, jenž přesným centrem z pravé strany našel právě Marhoula, avšak útočník Bohemians zakončil mimo tři tyče.

Na konci desáté minuty skórovala Bohemka. Rozehrávku brankáře Hassana vystihl Zeman a nekompromisní střelou poslal Zelenobílé do vedení.

Bohemians B - Zbuzany 5:5 (4:2)
Bohemians B - Zbuzany 5:5 (4:2)
V ofenzivě se připomněl i Rakovník. Za velkým vápnem vypálil Novotný, ale branku minul. Nebezpečněji střílel Novák, jenže s tečovanou střelou si brankář Rakovníka nadvakrát poradil. Zelenobílí mohli svůj náskok navýšit. Po levé straně táhl akci Marhoul a přihrávkou před branku přenesl hru na volného Fulneka, jenže záložník Klokanů střílel těsně vedle branky.

Klokany neproměněná příležitost nemusela dlouho mrzet. Novák totiž výsostným obloučkem oslovil nabíhajícího Farkaše, který na malém vápně neměl problém přidat druhou branku Bohemians.

Závěrečná pětiminutovka nabídla ještě dvě branky. Nejprve Zeman přihrál sprintujícímu Denisu Valovi, ten předložil balon Marhoulovi, jenž v poklidu zakončil do odkryté branky. Jen o malý okamžik později Novák krásným centrem balon předložil Zemanovi, který si balon ještě zpracoval a přidal čtvrtou branku. Ještě před poločasovým hvizdem měl dvougólový střelec na noze hattrick, ovšem tentokrát zblízka nastřelil pouze břevno. První dějství nakonec skončilo za čtyřbrankového vedení Klokanů.

Do druhé půle Zelenobílí výrazně prostřídali. Do branky nastoupil Kořének. Obrana byla tentokrát tříčlenná, neboť Bohemians přešli do rozestavení se třemi stopery. Jmenovitě v této trojici byli Dominik Hašek a Kadlecové Matěj s Adamem. Na halfbecích naskočili Jirsa s Bartkem a ve středu hřiště spolupracovali Nazarov s Marečkem. Útočníka Marhoula podporovali Novák a Havránek. Už po pár vteřinách se znovu Zelenobílí radovali. Odražený míč si instinktivně na hranici šestnáctky našel Mareček a tvrdou střelou k pravé tyči přidal pátou branku.

Na druhé straně vybojoval Rakovník rohový kop, který vedl k šanci, jenže Kořének předvedl dobrý zákrok a míč na brankové čáře lapil. O chvilku později už ale inkasoval. Nwachukwa se na něj řítil sám a svůj únik proměnil v korigující branku.

Zelenobílí za deset minut znovu odskočili. Novák další nádherným pasem z pravé strany oslovil Adama Kadlece, vytáhlý obránce si míč zpracoval a chladnokrevnou střelou na zadní tyč skóroval. Ani nadále Bohemka nepolevovala. V šestnáctce se ke střele prodral Jirsa, tentokrát se proti němu vytáhl střídající brankář Bolshakov, když ránu vyrazil. Několikrát se pak na levé straně individuálně prosadil Bartek, ale do další gólové radosti Bohemians akci nedotáhli. Přeci jen ale ještě jednou skórovali. Čerstvý útočník Keita roztáhl hru doprava na Marečka. Záložník Bohemians se zbavil obránce zaseknutím na střed a technickou střelou k tyči dal svůj druhý gól. V závěru mohl, stejně jako v na konci prvního poločasu Zeman, právě Mareček dokonat hattrick. Vybídl ho k němu Novák ostrým centrem z levé strany, avšak zakončení Daniela Marečka skončilo na tyčce.

Nic to ovšem neměnilo na konečném dojmu z utkání, které Bohemka dle očekávání ovládla a v Zimní lize získala pět bodů s celkovým skóre 15:9. Z turnaje zbývá odehrát už jen jedno utkání, a to mezi Rakovníkem a Zbuzany. Jakýkoliv výsledek ale už nic nezmění nic na skutečnosti, že Bohemka skončí na druhém místě s dvoubodovou ztrátou na vítěze z Benešova.