Příbo, nikdy nezapomeneme!

Lukáš Přibyl nás opustil nečekaně přesně před 10 lety.

Příbo, nikdy nezapomeneme!

Byl čtvrtek 9. února 2012, když do Ďolíčku dorazila těžko uvěřitelná zpráva, která záhy obletěla celý český fotbal. Lukáš Přibyl ve věku 33 let náhle zemřel. Lukáš nebyl jen bývalý ředitel Bohemians, byl především jedním z nás. Kamarád, skvělý člověk, Klokan z největších.

Původně reportér České televize vstoupil do vrcholového fotbalu jako ředitel komunikace pražské Sparty, aby se v roce 2007 stal ředitelem Bohemky. Už při své první štaci na Letné však Bohemce pomáhal. Z jeho sparťanské e-mailové adresy chodily už tenkrát do Ďolíčku zprávy, ve kterých se snažil Klokanům v těžké chvíli pomoci, poradit.

Když poté působil v Bohemce, nešlo ho přehlédnout. A to nejen díky jeho výšce přes dva metry, ale také díky ohromnému úsměvu, který ho provázel vždy a všude, i když za ním kolikrát skrýval útrapy. Pro Lukáše nebyl žádný problém neřešitelný. A když už to tak vypadalo, stejně každého uklidnil svým "Mám to pod kontrolou". A přesně takhle si ho všichni budou navždy pamatovat.

VZPOMÍNKY NA LUKÁŠE
Pavel Hoftych

"Strašně rychle to uteklo, zároveň je to strašně dlouhá doba. Často na něj vzpomínám. Třeba když jsem se chystal na těžkou tiskovku, tak jsem si říkal, jak by to udělal Příba, co by mi poradil. Se mnou je tady pořád. Když přijdu na Bohemku, vidím ho v kotli. Nebýt jeho, asi bych se v Bohemce nikdy neukázal. Když Bohemka sestoupila, Lukáš mě oslovil, abych mu pomohl. Z první do druhé ligy jsem šel tenkrát hlavně díky němu. Udělal na mě velký dojem svou lidskostí, spolupráce s ním byla perfektní. Rád na to vzpomínám. Byl to super chlap, který nám všem chybí. Bohemce teď přeju vše nejlepší, jak by si to přál i Příba."

Radek Sňozík
"Na Lukyho vzpomínám hodně často a vždy s úsměvem. Zažil jsem pod ním nejkrásnější časy mé sportovní kariéry a Luky na tom měl obrovskou zásluhu. I když to období bylo pro Bohemku hodně složité kvůli konkurzům, lumpárnám a soudům, tak on nedal nikdy znát, že by ho něco trápilo. Na nikoho nepřenášel negativní náladu, on pořád zářil. Já jsem se těšil na každý trénink. Na každou chvíli, kterou můžu strávit v Ďolíčku. Obrovský podíl na tehdejším úspěchu Bohemky měl právě Příba. Je to chlap
, na kterého vzpomínám rád a s úsměvem a nikdy na něj nezapomenu. Takových lidí člověk za život potká jednotky. Jsem pevně přesvědčený o tom, že to má pořád pod kontrolou."

Josef Jindřišek
"Není problém, vyřešíme, zařídíme. Takhle si pamatuju Lukáše Přibyla já. Vždycky jsem ho potkal s úsměvem a pokaždé mi pomohl, když jsem za ním přišel. Dobří lidé odcházejí brzy, ti špatní zůstávají. Já na Příbu budu vždy vzpomínat jen a pouze v dobrém."

Příbo, měj se tam nahoře hezky a měj to pod kontrolou. Nezapomeneme, vždycky jsi tu s námi!