Ďolíček poprvé v novém roce hostí ligu

V sobotu odpoledne se Bohemians utkají se Zlínem. 

Ďolíček poprvé v novém roce hostí ligu

O víkendu se brány Ďolíčku konečně otevřou fanouškům Bohemians. Téměř po dvou měsících se Klokani znovu představí na domácím stadionu. Znovu půjde o soupeře ze Skupiny o záchranu, který avšak na své první soutěžní utkání v roce 2022 čeká. Jmenovitě jde o Zlín, který se měl o minulém víkendu v domácím prostředí utkat s Libercem, ovšem zápas byl odložen. Svěřenci kouče Jana Jelínka se po krátké karanténě v týdnu vrátili k tréninku, a tak jejich prvním jarním soupeřem budou Bohemians.

Nejvýraznější změnou, k níž na zlínské Letné došlo, se dotýká ofenzivních pozic. Do týmu se totiž vrátil Vukadin Vukadinovič, jenž zažil právě ve Zlíně nejúspěšnější období své kariéry. Současně se jedná prozatím o jedinou zimní posilu Zlína.

Zlín - Bohemians 1:3 (0:1)
Zlín - Bohemians 1:3 (0:1)
Asistent trenéra Jaroslav Veselý se ještě vrátil k zápasu v Teplicích: "Utkání jsme si společně vyhodnotili. Nyní se ovšem upínáme k zápasu se Zlínem. Herně se nám duel v Teplicích nepovedl, ale určitě to nebyl zápas, který bychom měli prohrát."

Poté už ale pozornost upřel k sobotnímu ligovému boji: "Soupeř je pro nás aktuálně velkou neznámou. Možná ani ve Zlíně ještě nevědí, v jaké sestavě nastoupí. Mají za sebou zdravotní potíže, které navíc ještě umocnil i COVID-19. Zkoušeli nějaké nové hráče. Je ve hře i varianta, že se na hřišti objeví hráč, který by za normálních okolností nenastoupil. Zároveň ale i někdo se zdravotními problémy. Musíme se zaměřit na vlastní hru. Abychom šli jako jeden muž za úspěchem, a to včetně s naším dvanáctým hráčem, jímž mám na mysli fanoušky. Věřím, že nám pomůžou a po závěrečném hvizdu budeme mít radost všichni."

Jen o pár dní později čeká Bohemku čtvrtfinále poháru: "Jsme nastavení tak, že chceme zvládnout oba zápasy. Nemyslíme teď na úterní čtvrtfinále. Soustředíme se na ligový duel se Zlínem, který chceme zvládnout. Až pak budeme koukat dál. Musíme jít zápas od zápasu. Jsme hodně dlužní nejen sami sobě, ale hlavně fanouškům. Za každou cenu chceme uspět."

První jarní domácí utkání odehrají Bohemians v sobotu od 15 hodin. V přímém přenosu ho odvysílá stanice O2 TV Sport. Jako hlavní sudí byla delegována Jana Adámková a jejími asistenty budou Petr Antoníček s Michalem Pfeiferem. Náš hlavní partner sázková kancelář Fortuna vypsala na utkání kurzy 2,18 na výhru Bohemians, 3,35 na remízu a 3,50 na vítězství Zlína. Kompletní kurzovou nabídku najdete na www.ifortuna.cz. Zaregistrujte se ještě dnes s unikátním kódem BOHEMKA1300 a získejte mimořádně navýšený vstupní bonus až 1 300 Kč. Více informací ZDE. Již ve čtvrtek jsme informovali o změně v podmínkách vstupu na stadion. Nyní nebudou muset fanoušci prokazovat bezinfekčnost. Povolená kapacita byla kompletně obsazena, a tak volný prodej probíhat nebude.

Zlín - Bohemians 1:3 (0:1)
Zlín - Bohemians 1:3 (0:1)
U klubových kamelotů i ve fanshopu bude v prodeji tradičně magazín Klokan. V kamenné prodejně suvenýrů si ale můžete zakoupit také vstupenky na úterní čtvrtfinále s Hradcem Králové. Utkání se hraje v Mladé Boleslavi od 16 hodin. Jeden lístek do sektoru hostí stojí 120 Kč a platba je možná pouze v hotovosti. Předprodej bude probíhat i v pondělí, a to v otevírací době fanshopu.

V sobotu můžete vidět hned dva zápasy Bohemky. Krom utkání A týmu v Ďolíčku se představí také B tým, a to od 12 hodin na umělé trávě v Uhříněvsi. Soupeřem svěřenců kouče Dalibora Slezáka bude Sokol Libiš.