Týmový výkon přinesl důležité vítězství

Bohemka doma díky trefě Petra Hronka zvítězila nad Zlínem.

Týmový výkon přinesl důležité vítězství

Proti Zlínu se základní jedenáctka Klokanů od té z Teplic lišila na třech místech. Ve středu zálohy nastoupili Petrák s Hronkem na úkor Jindřiška s Beranem. V útoku Puškáč nahradil Koubka. Brankář Valeš měl tedy znovu před sebou trio Köstl, Bederka, Vondra. Kraje hřiště obsadili Dostál s Kovaříkem a ve středu pole krom zmíněných Petráka s Hronkem byl i Květ. Na první šanci nečekali diváci dlouho. Ještě než se stihli usadit, vypálil Dostál, avšak Rakovan ránu zvládl vyrazit a dorážku Kovaříka defenziva Zlína zablokovala na rohový kop.

Vzápětí se už Bohemians radovali. Dlouhý míč do šestnáctky z kopačky Puškáče sklepl Dostál hlavou pro Hronka, jenž se trefil neomylně přesně k pravé tyči.

Záhy si v šestnáctce připravoval míč Puškáč, rozhodl se ještě pro prostrčení míče Hronkovi, ovšem balon nakonec sebral brankář Rakovan. Na druhé straně hřiště nebezpečně střílel Janetzký, ale naštěstí míč o kousek minul břevno branky Klokanů. V závěru první půle se Bohemians drali za zvýšením, ale všechny střelecké pokusy dokázala zablokovat zlínská obrana.

Už zkraje druhého poločasu si Zelenobílí vytvořili příležitost na pojištění vedení, ale Puškáčova hlavička nakonec prolétla nad brankou Zlína. Jen o chvilku později zaměstnal svého brankáře hlavičkou po prudkém centru Vraštil, ale Rakovan míč vyškrábl na břevno.

Zlín se v ofenzivě připomněl po uplynutí hodiny hry. Hrubý přihrál doleva nabíhajícímu Matejovovi, jeho střelu skryl v náruči Valeš. Více šancí ale měli Bohemians. V té další byl Dostál, jenž si na hranici šestnáctky připravil balon na střelu, bohužel pokus zkušeného obránce minul levou tyč branky Zlína.

Srovnání mohla přinést spolupráce dvou střídajících hráčů. Hrdlička jemně odcentroval na malé vápno, ovšem hlavička Chwaszcze se mezi tři tyče nevešla. V samém závěru se do velké šance dostal Koubek, ale tváří v tvář brankáři Zlína neuspěl.

Zelenobílí svůj náskok uhájili až do závěrečného hvizdu a Zlín porazili nejtěsnějším rozdílem.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Po neúspěšných zápasech jsme byli pod tlakem, a proto jsem rád za toto vítězství. Krom branky jsme v úvodu měli i další šance, z nichž se dalo skórovat. Mrzí mě, že se nám nepovedlo vedení navýšit. Až do závěru jsme se strachovali o vítězství. Zlín sice příliš šancí neměl, ale hlavička v závěru utkání byla nepříjemná."