Petrák: Vítězství je ohromně důležité

Ondřej Petrák zhodnotil výhru nad Zlínem.

Petrák: Vítězství je ohromně důležité

Defenzivní univerzál Ondřej Petrák nastoupil poprvé po svém zimním příchodu v základní sestavě Bohemians. V rozhovoru mluvil o plánu Klokanů do utkání, důležitosti rychlé branky, ovšem i o pohárovém čtvrtfinále.

Poprvé jsi nastoupil od začátku a hned je z toho vítězství. Je to ideální začátek angažmá?
Jsem hrozně moc rád, že jsme utkání zvládli vítězně. Můj první zápas byl vlastně už v Teplicích, ale naskočil jsem jen na pár minut a bohužel se nám ani výsledkově nevydařil. V tomto případě bylo utkání se Zlínem ještě důležitější, neboť se pohybuje okolo nás. Souboj s ním ale nebyl vůbec jednoduchý. Nastoupil jsem po dlouhé době a necítil se úplně nejlépe, ovšem vydržel jsem celý zápas. Mnohem důležitější jsou ale tři body.

S jakým herním záměrem jste šli do zápasu?
Nebylo jednoduché na hřišti hrát, ale pro oba týmy byl terén stejný. Snažili jsme se plnit náš plán a praktikovat věci z tréninků. Na soupeře jsme vlétli hned na začátku a vytvořili si dvě velké příležitosti. Jen je škoda, že se nám nepovedlo je proměnit obě. U té první bychom skórovali snad hned po třiceti vteřinách.

Netradičně jsme v prvním poločase útočili směrem "na tramvaj." Šlo o záměr?
Myslím, že šlo o výběr Zlína, který si vybral tuto stranu. Náš kotel byl při tomto utkání na hlavní tribuně, takže bylo jedno, na kterou stranu útočíme.

Bohemians - Zlín 1:0 (1:0)
Bohemians - Zlín 1:0 (1:0)
Gól jsme dali celkem brzy...
Hrozně moc nám pomohl, a to i psychicky. Každému týmu se hraje lépe, pokud se dostane do vedení už na začátku utkání. Chtěli jsme samozřejmě přidat další, abychom se ještě více zklidnili a mohli dohrát zápas ve větším klidu. Bohužel se nám pojistit náskok nepovedlo, ale to nám teď už nevadí. Důležité jsou tři body.

Hned na začátku týdne nás čeká pohárové čtvrtfinále, ve kterém bude mít vítězství nad Zlínem rovněž svoji roli...
Vítězství je pro nás velkou psychickou výhodou. V úterý půjdeme do utkání se stejným cílem, jímž je vyhrát a postoupit do semifinále. Věřím, že se nám povede Hradec vyřadit.