Gól Puškáče na postup nestačil

Bohemians se mezi nejlepší čtveřici nakonec nepodívají.

Gól Puškáče na postup nestačil

Ve čtvrtfinálovém utkání hájil branku Bohemians zkušený Valeš. Oproti sobotnímu duelu doznala jedné změny obranná trojice. Vedle stálic Bederky s Köstlem si první soutěžní start za Bohemku připsal Dominik Hašek. Kapitánskou pásku navlékl na pravém halfbeku Dostál a levá strana patřila Vondrovi. Pozice středních záložníků patřily Petrákovi s Květem a útočníka Puškáče ze stran podporovali Hronek a Beran.

V úvodu si první zakončení připsal domácí tým. Novotný ještě stihl přihrávku na hrací ploše a na dlouhou nohu zvládl odcentrovat, Harazim vrátil míč na střed branky Kubalovi, ale jeho rána branku Bohemians minula.

Zelenobílí využili hned jeden z prvních ofenzivních výpadů. Beran si navedl míč a levačkou vypálil, Vízek vyrazil střelu před sebe, kde si balon našel Puškáč a výborně provedenou dorážkou zařídil Klokanům brzké vedení.

Hradec Králové - Bohemians 2:1pp (0:1)
Hradec Králové - Bohemians 2:1pp (0:1)
Domácí "Votroci" chtěli rychle odpovědět. Kubala se dostal ze sevření obránce, ze strany postupoval k brance, ale technický pokus na zadní tyč Valeš skvěle zneškodnil, čímž uchránil náskok Bohemians. Deset minut po vedoucí brance mohli Zelenobílí zvýšit. Vondra získal na levé straně standardní situaci faulem na svoji osobu. Květ odcentroval od šestnáctky, kde sklepl Köstl balon pro Berana, jenže ránu mladého záložníka nadvakrát zkrotil brankář Vízek.

Hradec se sice snažil srovnat krok, ale v poslední třetině hřiště scházela svěřenům trenéra Koubka přesnost. Třeba jako Harazimovi, jenž se na hranici šestnáctky nerozpakoval, ovšem rána byla nepřesná. Domácí si v závěru prvního dějství vytvořili tlak, ale Bohemians si svůj těsný náskok uchránili až do poločasového hvizdu.

Hradec Králové - Bohemians
Hradec Králové - Bohemians
Z druhého poločasu uplynulo pouze pár minut a vedení mohlo být vyšší. Jindřiškův centr se snesl k Hronkovi, jehož hlavička ale skončila na břevně. Po hodině hry se přes Haška tlačil do šance Vašulín, jenže debutant Klokanů v poslední chvíli zvládl vypíchnout míč z kontroly domácímu útočníkovi a poté situaci uklidnil zákrokem Valeš.

Brankář Klokanů se zaskvěl deset minut před koncem. Míč totiž po centru skončil u Vašulína, avšak zakončení forvarda Hradce s vypětím všech sil vyškrábl Valeš u své pravé tyče na rohový kop. V nastaveném čase odcentroval Mejdr a hlavička kapitána Vlkanovy doskákala kolem levé tyče do zámezí.

Pětiminutové nastavení už se chýlilo ke svému konci, ovšem poslední akce se stala osudnou. Mejdr odcentroval do velkého vápna, před brankou se v závaru nejlépe zorientoval Prekop, který vyrovnávací brankou poslal zápas do prodloužení.

Hned na jeho začátku nebyli Klokani daleko, aby si vzali náskok zpět. Střídající Bartek ze strany přehazoval brankáře k přední tyči, jenže balon nakonec skončil na boční síti. Na další příležitost si museli diváci počkat deset minut. Tečovaná rána Vašulína naštěstí branku Bohemians minula.

Jestliže na začátku první části prodloužení dělil Klokany kousek od vstřelené branky, tak start té druhé byl diametrálně rozdílný. Do šestnáctky Klokanů přilétl centr, na nějž si vyskočil Vašulín a přesnou hlavičkou k pravé tyči zařídil Votrokům vedení.

Na vyrovnání bohužel Bohemka nedosáhla a letošní ročník MOL Cupu tak opouští před branami semifinále.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Byli jsme snad dvacet vteřin od postupu. Nechápu, že to tak nedopadlo. Využili jsme dobrého nástupu do utkání a zúročili ho ve vedoucí gól. Postupem času nás Hradec trochu přitlačil, ale hrozil jen z dlouhých míčů a centrů. Okolo 80. minuty už to vypadalo, že utkání zvládneme. V posledních vteřinách zápasu ale Hradec srovnal. Gól Hradec do prodloužení nakopl. V jeho úvodu nám mohl vedení vrátit David Bartek, ale vyřešil situaci zbrkle. Psychické sily byly v tu chvíli na straně Hradce, který si dosel pro výhru."