Nejtěsnější porážka v derby se Slavií

V závěru prvního poločasu rozhodl o výhře domácích Olayinka.

Nejtěsnější porážka v derby se Slavií

První výraznější šanci měli domácí, a to po patnácti minutách hry. Plavšič jemným obloučkem našel na zadní tyči volného Olayinku, avšak domácí záložník o kousek přestřelil branku Bohemians. Ti odpověděli ránou Květa z dvaceti metrů, domácí brankář ale zasáhl a balon skryl v rukavicích. Záhy Jindřišek skvěle obral o míč Oscara a nahrál na hranici velkého vápna Květovi, který ovšem technickou střelou o pár decimetrů minul levou tyč Kolářovy branky. Na opačné straně vytěsnil Valeš tvrdou bombu Ševčíka. Další šanci měli Zelenobílí. Od brankové čáry Květ přihrál pod sebe Marečkovi na penaltový puntík, ale debutant Bohemians si ještě míč zpracoval a nakonec nebezpečně nezakončil. Poté se k centru Baha se protlačil Olayinka a na malém vápně zblízka poslal domácí do vedení. Hned zkraje druhé půle po centru zprava hlavičkoval na zadní tyči Puškáč, jenže Kolář bravurním zákrokem šanci forvarda Klokanů zneškodnil. Blízko k druhé brance Slavie měl Tecl, jenže v samostatném úniku ho vychytal Valeš. Nakonec mohl vzít Klokanům naději na bodový zisk v závěru Traoré, když si doběhl Valešem vyražený míč a dorazil ho do sítě. Hlavní sudí po poradě s videorozhodčím gól odvolal. Bohemka ale nakonec v závěru na vyrovnání nedosáhla.

SK SLAVIA PRAHA - BOHEMIANS PRAHA 1905 1:0 (1:0)
Sinobo Stadium • neděle 20.02.2022 • 18:00 • 22. kolo F:L

Branky: 43. Olayinka
Rozhodčí: Machálek - Paták, Mokrusch
ŽK: Olayinka - Puškáč, Köstl, Vaníček
Diváci: 9 682

SK Slavia Praha:
Kolář - Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar - Samek (79. Talovierov), Ševčík (49. Madsen) - Schranz (46. Traoré), Plavšič, Olayinka - Tecl (66. Fila)
Trenér: Jindřich Trpišovský

Bohemians Praha 1905:
Valeš - Köstl, Bederka, Křapka (87. Hašek) - Dostál, Jindřišek (87. Nazarov), Mareček (73. Ugwu), Kovařík (73. Bartek) - Květ (60. Vaníček), Puškáč, Hronek
Trenér: Luděk Klusáček