Mareček: K bodovému zisku jsme měli blízko

Záložník Daniel Mareček hodnotí nedělní souboj o Vršovice.

Mareček: K bodovému zisku jsme měli blízko

Ve Vršovickém derby si svůj debut připsal Daniel Mareček. Záložník Klokanů mluvil v rozhovoru o výkonu i plánu Bohemians do zápasu, ale pohled upřel také na další průběh soutěže.

Ostřejší premiéru sis asi ani nemohl přát, viď?
Je krásný pocit zahrát si na hřišti mistra české ligy. Moc jsem se na zápas těšil. Bohužel můj debut neskončil bodovým ziskem. Měli jsme k němu blízko.

Chvilku před gólem Olayinky ses dostal do šance...
Nějaký kontakt tam byl. Já si míč dal o něco víc před sebe a hráč Slavie u něj byl dříve. Na situaci se samozřejmě podívám, ovšem nemyslím si, že se jednalo o penaltu.

Nastolené tempo se nám dařilo vcelku držet celé utkání...
Vycházeli jsme z vyššího postavení a napadali rozehrávku Slavie. To byl i náš plán, který se nám dařilo plnit. Kdybychom ji nechali prostor, bylo by otázkou času, kdy dostaneme gól. Naším postavením jsme v nějakých fázích zápasu dostávali domácí pod tlak a získávali míče. Bohužel jsme nedotáhli ofenzivní akce do gólu.

V první půli jsme krom gólu Slavii dovolili jedinou šanci...
Opticky drželi míč více domácí, ovšem nějaké vyložené šance před naší brankou nevznikaly. Nejen během prvního dějství, ale i napříč celým utkáním. Párkrát stříleli hráči Slavie z prostoru okolo šestnáctky a posílali do vápna nebezpečné centry, ovšem dokázali jsme je odvracet a ubránit se. Naše chyba v závěru první půle utkání rozhodla.

Jaký byl plán do druhé půle?
Chtěli jsme pokračovat v nastoleném trendu, kdy bylo vše relativně otevřené. Stačilo proměnit jednu šanci, abychom srovnali. Dokázali jsme si ji vytvořit, jenže proměnit už ne. Domácí poté utkání zkušeně dohráli.

Docházely nám v závěru síly, které chyběly směrem do ofenzivy?
Je to asi pravda. Posledních patnáct až dvacet minut nás Slavia držela na naší obranné polovině, z čehož jsme se nedokázali vymanit a vytvořit si nějakou příležitost, ba i závěrečný tlak podpořený centry a standardními situacemi.

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Bývá zvykem, že po kvalitním výkonu s TOP týmem se nepodaří na výkon proti "slabšímu" soupeři navázat. Co udělat, aby se nám to nestalo?
My už se na nic spoléhat nemůžeme. Body musíme sbírat a na část výkonu z derby chceme navázat. Mám na mysli hlavně ty pasáže, kdy jsme hráli aktivně a nahoře napadali. Musíme donutit soupeře k chybám a z nich těžit.

Zápasy pomalu ubývají. Je porážka na Slavii, i přes její sílu a kvalitu, opravdovou ztrátou v boji o záchranu?
To se dá říct jen ztěžka. Kdyby se řeklo, že budeme mít body ze Slavie, asi bychom tomu jen tak nevěřili, ale byli za ně strašně moc rádi. Když pak skončí utkání tímto těsným výsledkem a ještě máme pár šancí na vstřelení branky, je velká škoda, že nezískáme nic.

Po dlouhé době se hrálo před zaplněnými tribunami. Jaký to byl pocit?
Je krásné konečně vidět diváky na stadionech. Zároveň jsme měli i skvěle připravené hřiště. Před tím musím smeknout. Doufám, že před takovou kulisou se bude fotbal hrát i nadále.