Bohemka vysoko vyhrála nad Duklou

Vítězství vystřelili Ugwu, Koubek, Fulnek a Kovařík.

Bohemka vysoko vyhrála nad Duklou

V úvodu obral soupeře na polovině hřiště Kadlec a nahrál Bartkovi. Odvěký Klokan šajtlí vyslal do úniku Ugwa, jenž přetlačil Pirocha. Střelu nigerijského forvarda na zadní tyč fantasticky zneškodnil brankář Reichl. Ze střední vzdálenosti se zastřeloval i Fulnek. Střela prosvištěla kolem levé tyče do zámezí.

O deset minut později se Bohemka radovala. K centru z pravé strany se na malém vápně protlačil Ugwu, přichystal si míč ke střele a trefil se přesně křižnou střelou k levé tyči. Pár minut před přestávkou zahrávali Klokani rohový kop. V šestnáctce Kovernikov fauloval Nazarova, což nepřehlédl hlavní sudí a nařídil penaltu. Exekuce se ujal Koubek a navýšil náskok.

Před poločasovou pauzou si šanci vytvořila Dukla. Centr mladého Hrubeše se snesl ke Kozmovi, proti němuž se vytáhl Bačkovský a střelu vyrazil na rohový kop. První dějství skončilo za dvoubrankového náskoku Bohemians.

Na drama ve druhé půli zadělala Dukla na jejím začátku. V závaru před Bačkovským se totiž nejlépe zorientoval obránce Piroch. Zkušený stoper doklepl balon do sítě a snížil.

Na složitém terénu se utkání odehrávalo převážně mezi šestnáctkami. Klokani dlouho byli o krok napřed a patnáct minut před koncem se uklidnili pro závěr utkání. Na malém vápně se balonu ujal Fulnek a procpal míč až do sítě. Záhy se celek z Julisky mohl znovu dostat na dostřel. Kozel pálil z hranice šestnáctky. Rána ale prosvištěla kolem levé tyče těsně vedle. Pár minut před koncem se ještě jednou prosadili Zelenobílí. Na hranici velkého vápna uzmul balon Kovařík a nádhernou střelou přidal čtvrtou branku Klokanů.

V přípravném utkání hraném v Nymburce tedy Bohemka nad Duklou zvítězila.

Hodnocení asistenta trenéra Jaroslava Veselého: "Dnes dostali šanci hráči ze širšího kádru. Méně vytížení hráči si mohli zahrát. V první půli jsme si vytvořili několik nebezpečných situací. Je škoda, že jsme nedali v první poločase více branek. Svůj účel utkání splnilo. Povedlo se nám dát i další góly. Radost mi jen kalí inkasovaná branka ze standardní situace."