Baník rozhodl dvěma góly v závěru

V Ďolíčku dlouho platil bezbrankový stav, ale nakonec se ze tří bodů raduje Ostrava.

Baník rozhodl dvěma góly v závěru

Samotnému zápasu ještě předcházel ceremoniál. Jeho předmětem byla gratulace Josefu Jindřiškovi a předání dresu s číslem 295. O předání se postarala jedna z nejvýznamnějších osobností kariéry zkušeného záložníka. Tou je trenér Zdeněk Bryscejn. Poté už aktéři duelu zamířili na své pozice. Z pohledu Bohemky se mezi tři tyče postavil Valeš a před sebou měl obranné trio Köstl - Bederka - Vondra. Změna došla na pozici levého halfbeka, kde tentokrát naskočil Bartek. Pravá strana patřila tradičně Dostálovi, jenž navlékl kapitánskou pásku. Do sestavy se vrátil i Petrák. Legionář v dresu Klokanů měl po boku Květa. A forvarda Puškáče podporovali Hronek a Vaníček.

Bohemians - Ostrava
Bohemians - Ostrava
První střelecký pokus si připsal hostující Kuzmanovič. Rána srbského útočníka letěla vysoko nad branku Klokanů. Ze strany Bohemians si fanoušci museli na první zakončení počkat. Nakonec se o něj po dvaceti minutách hry postaral Petrák, jenže nemířil přesně.

V závěru prvního poločasu se do protiútoku hnal Baník. Vedl ho Koncevoj, který sprintoval s míčem do šestnáctky. Zvládl i vystřelit. Se skvělým obranným zákrokem přispěchal Květ, když ránu zablokoval. Do kabin odešly oba týmy s čistým kontem.

Zkraje druhé půle napálil odražený míč Kaloč, ovšem ránu zablokovala obrana Bohemians. Na druhé straně Květ na malém vápně chtěl předložit balon Puškáčovi. Defenziva Baníku zvládla přihrávku srazit na roh, kdy si oba hráči spolupráci zopakovali. Květ odcentroval do šestnáctky, kde si míč našel Puškáč. Hlavička forvarda Klokanů o kousek minula břevno branky Ostravy.

Zelenobílí získávali silnější půdu pod nohama, z čehož pramenila další nebezpečná situace. Vaníček pronikl do velkého vápna zprava a před brankovou čárou jemným obloučkem hledal spoluhráče. Puškáč sice na balon nedoskočil, avšak odvrátit ho nedokázal ani Ndefe. Po závaru míč vypadl ke Květovi. Střelu středopolaře v dresu Klokanů srazili hosté na roh.

Bohemians - Ostrava
Bohemians - Ostrava
Rozhodující moment se udál patnáct minut před koncem. Janošek získal pod kotlem Klokanů míč na Vaníčkovi, přihrál do šestnáctky Faltovi. Bývalý hráč plzeňské Viktorie našel z prvního doteku Almásiho, jenže hlavičku slovenského hroťáka ještě zvládl vyškrábnout na břevno Valeš. Balon se odrazem vrátil zpět do hřiště, na malém vápně byl jako první Kuzmanovič a razantní dorážkou poslal Baník do vedení.

Plány Klokanů na bodový zisk dostaly záhy další trhlinu. V blízkosti domácí střídačky podruhé v zápase fauloval za cenu žluté karty Hronek, tudíž následovalo vyloučení. Ostrava byla ihned po vyloučení blízko k navýšení. Buchta hnal sám na branku, chtěl šanci vyřešit blafákem Valešovi, avšak zkušený brankář byl proti a balon hostujícímu záložníkovi sebral.

Bohužel se Ostravě přeci jen povedlo si svůj náskok pojistit. Almási si naběhl za defenzivní linii Bohemky, zasekávačkou v šestnáctce obelstil Bederku a technickou střelou k levé tyči přidal druhou branku hostů.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Utkání bylo z většiny času remízové. Ztratili jsme ho chybou v závěru. S míčem jsme hráli špatně. Během poločasové pauzy jsme udělali nějaké změny. Byli jsme o něco aktivnější, ale směrem dopředu to bylo stále málo. Vystřelili jsme snad jen pětkrát, přičemž ani jednou jsme netrefili branku."