Bohemka s Ostravou prohrála

Během osmi minut vystřelili výhru Baníku útočníci Kuzmanovič s Almásim.

Bohemka s Ostravou prohrála

Na vážnější akci museli diváci čekat téměř do závěru první půle. Brejk Baníku táhl Koncevoj, ale ránu skvěle zablokoval Květ. Zkraje druhé půle napálil odražený balon Kaloč, ovšem jen do bránící hradby Bohemians. Na druhé straně se do centru položil hlavou Puškáč, avšak branku Baníku netrefil. Vzápětí po závaru vypadl míč před Květa. Ránu záložníka Klokanů zblízka srazila defenziva Baníku na roh. Po sedmdesáti minutách Valeš vyškrábl hlavičku Almásiho na břevno, jenže k míči se jako první dostal Kuzmanovič, který prudkou dorážkou poslal Baník do vedení. Cesta za srovnáním se Klokanům ještě ztížila, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Hronek. Blízko ke zvýšení měl Buchta, když šel sám na Valeše, jenže gólman Bohemky vystihl kličku ostravského hráče a míč mu sebral. Jenže jen o malou chvilku později vypálil Almási a střelou k tyči přidal druhou branku Ostravy, která z Ďolíčku odvezla všechny body.

BOHEMIANS PRAHA 1905 - FC BANÍK OSTRAVA 0:2 (0:0)
Ďolíček • sobota 26.02.2022 • 15:00 • 23. kolo F:L

Branky: 75. Kuzmanovič, 83. Almási
Rozhodčí: Hocek - Pečenka, Melichar
ŽK: Hronek, Bačkovský (na lavičce)
ČK: 80. Hronek (Bohemians)
Diváci: 2 346

Bohemians Praha 1905:
Valeš - Köstl, Bederka, Vondra - Dostál (90. Jindřišek), Petrák, Květ (90. Hašek), Bartek (55. Beran) - Hronek, Vaníček (81. Ugwu) - Puškáč (81. Koubek)
Trenér: Luděk Klusáček

FC Baník Ostrava:
Laštůvka - Ndefe, Pokorný, Lischka, Fleišman - Koncevoj (56. Buchta), Boula (66. Janošek), Kaloč, Falta (90. Jaroň) - Klíma (56. Almási), Kuzmanovič
Trenér: Ondřej Smetana