Vondra: Nedohráli jsme situace před brankou

Porážku s ostravským Baníkem zhodnotil Jan Vondra.

Vondra: Nedohráli jsme situace před brankou

Porážku s Ostravou okomentoval Jan Vondra. Obránce Kllokanů mluvil o průběhu duelu, inkasovaných brankách i vyhecovaných momentech.

Dlouho se hrálo bez šancí a stát se mohlo cokoliv...
Od začátku bylo zřetelné, že Baník k nám přijel pro bod, ideálně pro tři. Nikdo se nechtěl dopustit nějaké chyby, která by ovlivnila děj utkání. Hrálo se opatrně a na těžkém terénu. Pro fanouška utkání moc koukatelné nebylo. Na hřišti jsme věděli, že zápas bude o jednom gólu, maximálně o dvou. Tomu odpovídalo i dění na hřišti. Směrem dopředu jsme si příliš zajímavých situací nevytvořili, avšak Baník rovněž ne. Druhý poločas nebyl od toho prvního výrazně odlišný. Zápas spěl k bezbrankové remíze. Udělali jsme ale nešťastnou chybu, nedohráli centr a inkasovali. Při té gólové situaci jsme úplně Valdovi (Roman Valeš - pozn. red.) nepomohli. Za pár minut dala Ostrava druhou branku, přidala se k tomu i červená karta a bylo po zápase. Baník si počkal na jednu situaci před brankou a vytěžil z ní vítězství.

Baníku jsme pořádně nedovolili využít své útočné přednosti...
Věděli jsme, v čem jsou silní a připravili se na ně. Hodně se bojovalo uprostřed hřiště a docházelo k častým soubojům. Po bezbrankové první půli jsme se nadále snažili hrát vzadu stejně, abychom udrželi čisté konto. Věřili jsme, že přinejhorším uhrajeme bezbrankovou remízu, případně by se nám v ofenzivě mohla nějaká akce povést a spadl by nám tam nějaký šťastný gól. Bohužel ovšem nastal nejhorší scénář.

Zápas byl i dost vyhrocený...
S Baníkem jsou zápasy vždycky vyhecované. Snažíme se hrát agresivně. Soupeř někdy těm vyhroceným momentům pomohl a asi tomu podlehl i rozhodčí. Takové věci ovšem k fotbalu patří. Musíme hrát takhle pořád a chodit do soubojů na sto procent.

Bohemians - Ostrava 0:2 (0:0)
Bohemians - Ostrava 0:2 (0:0)
Na začátku druhé půle jsme měli i nebezpečné situace před brankou Baníku. Změnili jsme během poločasové pauzy něco zásadního?
Přešli jsme do jiného rozestavení. Ve finále bylo naším cílem hrát stejně. Takže neudělat hloupou chybu a věřit, že směrem dopředu si můžeme šance vypracovat. Bohužel jsme žádnou situaci v gól nedohráli, ačkoliv v šestnáctce pár závarů bylo. Baník nás potrestal a odvezl si to, co chtěl. O to je porážka bolestivější.

Získávali jsme pevnější půdu pod nohama na startu druhého dějství?
Nechtěli jsme zalézt, ale hrát aktivně. Baník je bez pochyby silný soupeř. Bylo jasné, že si nevytvoříme pět velkých šancí. Nějakou jsme ale měli a nevyužili ji.