Bohemku čeká cesta na Hanou

V sobotu odpoledne se Klokani střetnou se Sigmou Olomouc.

Bohemku čeká cesta na Hanou

Zítra odpoledne čeká Bohemku předzápasový trénink v Ďolíčku, po kterém se Klokani vydají na nedaleké Vršovické nádraží. Vlakem pak budou pokračovat do Olomouce, kde se v sobotu od tři odpoledne utkají s místní Sigmou. Hanáci jsou momentálně devátí s 26 body. Ten poslední získali za nedělní bezbrankovou remízu s Teplicemi. Také tento duel sehráli na Andrově stadionu, čeká je tak druhý domácí zápas v řadě.

Zatímco hráči Bohemians budou v Ďolíčku ladit poslední detaily, do Olomouce s předstihem vyrazí klubový autobus s tradičním šoférem Dušanem, aby zelenobílou výpravu na místním vlakovém nádraží vyzvedl a dopravil na hotel. Už nyní víme, že ani v Praze do vlaku nenastoupí brankář Hugo Jan Bačkovský a záložník Petr Hronek. Oba mají disciplinárkou zastavenou činnost kvůli karetním prohřeškům. „Hugo má stopku na jeden zápas za čtyři žluté. Tu poslední paradoxně dostal na střídačce při posledním utkání s Baníkem,“ řekl nám k přípravě sportovní ředitel Miroslav Držmíšek. „Do Olomouce nepojede ani Hronek, ten bude chybět navíc i doma s Mladou Boleslaví, protože dostal stopku na dva zápasy,“ pokračoval ve výčtu trestů.

Petr Hronek byl vyloučen po druhé žluté kartě v 80. minutě posledního utkání s Baníkem. Jenže první žlutá byla zároveň jeho čtvrtou v této sezoně, proto je trest dvojnásobný. Jedna stopka je za čtyři žluté karty, druhý start má zakázaný právě za červenou kartu po dvou žlutých. K dispozici by tak měl trenérům být nejdříve 19. března, kdy Bohemka doma přivítá Slovácko.

K dlouhodobým absencím patří Jan Chramosta, Lukáš Hůlka, Marek Kouba a Tomáš Necid. Při zranění Kouby a stopce Bačkovského museli trenéři sáhnout do béčka. „Na Sigmu s námi pojede jako dvojka Matyáš Kořének, ale velkou komplikaci bych v tom nehledal. Pravidelně chytá za B-tým, takže má zápasovou praxi. Navíc s áčkem absolvoval i v minulé sezoně spoustu tréninků, takže se s hráči zná. Když chytal Marek Kouba doma s Pardubicemi a v Jablonci, byl právě Matyáš na lavičce jako náhradník,“ vysvětlil vynucenou brankářskou rošádu trenér gólmanů Miroslav Miller.

„Sigma má velmi aktivní presink. Jejich rychlé napadání soupeře přichází i v momentě, kdy sami ztratí míč. Na to se musíme připravit. Utkání musíme zvládnout. Jsme v situaci, kdy je pro nás každý bod zlatý,“ okomentoval nejbližšího soupeře trenér Luděk Klusáček.

Se Sigmou se Bohemka v této sezoně již jednou utkala. Bylo to v Ďolíčku 2. října 2021. O osudu utkání rozhodly dvě slepené branky. Nejprve se prosadil ve 23. minutě svým prvním prvoligovým gólem Köstl. Sotva tribuny doslavily jeho trefu, přišel s druhým zásahem Chramosta. Hráč s číslem 77 se trefil parádně na zadní tyč a oslavou ve stylu MMA zápasníka Conora McGregora pečetil skóre. Další gól už nepadl a Klokani vyhráli 2:0.

Sigma Olomouc má v této sezoně téměř vyrovnané skóre. Z gólu se radovala 33x, z vlastní sítě míč lovila 31x. Olomoučtí patří také k těm slušnějším týmům z pohledu karetních trestů. Žlutý obdélník jim hlavní rozhodčí nad hlavou ukázal 40x. Méně jich v celé soutěži nasbírala jen Sparta (38 ŽK). Nejlepším střelcem Hanáků je Martin Hála se šesti přesnými zásahy. Naposled se ale trefil téměř před půl rokem. Bylo to 17. září 2021 do sítě Baníku. Od utkání 6. listopadu 2021 v Plzni se v sestavě Sigmy neobjevil. Pouze o jeden gól méně mají útočník Růsek a záložník González.

Vstupenky do sektoru hostů můžete nejlevněji koupit na stránkách Ticketportalu. Do nekryté části sektoru hostů stojí online 100 Kč. V den utkání na pokladnách budou vstupenky za 150 a 200 korun. Krytá a nekrytá část hostujícího sektoru jsou vzájemně průchozí bez omezení.