Evgenii Nazarov a jeho budoucnost v Bohemians

Ruský hráč čelí riziku nuceného opuštění České republiky.

Evgenii Nazarov a jeho budoucnost v Bohemians

Vojenská invaze Ruské federace na území Ukrajiny má celosvětový dopad a daleko přesahuje hranice sportu. Bohužel i Bohemky se přímo dotýká. Přesně řečeno našeho hráče Evgenie Nazarova, který z Ruska pochází. V kontextu současné situace Česká republika pozastavila vydávání dlouhodobých víz občanům Ruské federace.

„Evgenii Nazarov již v Česku na základě pracovních víz působil v Teplicích. V současné chvíli má zažádáno o víza nová, bohužel kvůli nutné administrativě a dokládání různých dokumentů z Ruska mu dosud nebyla přidělena. Vzhledem k situaci je velmi pravděpodobné, že k tomu nedojde ani na výjimku a Evgenii bude muset republiku opustit,“ říká k situaci ředitel Bohemians Darek Jakubowicz.

I v takovém případě to ale bude pro hráče komplikované. Vzdušný prostor na trase Evropa – Rusko je téměř neprůchozí, odletět jednoduchou cestou je nemožné. „Do posledního dne trvání současných víz s hráčem počítáme. Situace se může do té doby ještě změnit. Kdyby k tomu však nedošlo a on musel z ČR odejít, poskytne mu Bohemka veškerou pomoc. Není vyloučeno, že mu pomůžeme sehnat angažmá v zemích, kde by mohl hrát a není tam uzavřeno přestupní období,“ dodává Jakubowicz.

Sám Evgenii Nazarov je z celé situace velmi smutný. Jeho rodina žije jen pár kilometrů od ukrajinských hranic, vojenskou agresi odmítá. Je nám velmi líto, když musíme sledovat kohokoliv z Bohemky se slzami na krajíčku. Jako klub stojíme za hráčem a jeho rodinou.