Křapka: Čisté konto je hodně důležité

Obránce Antonín Křapka hodnotí utkání v Olomouci.

Křapka: Čisté konto je hodně důležité

Utkání na Hané bylo jubilejním pro obránce Antonína Křapku. Stoper Klokanů mluvil v rozhovoru nejen o pokutovém kopu a šancích domácího týmu.

Jaké pro tebe bylo sté ligové utkání?
Je škoda, že se nám nepodařilo zvítězit a odvézt si tři body. Když se ale podíváme na průběh celého zápasu, musíme ten bod za remízu brát. Samozřejmě jsem si své jubilejní utkání moc užil.

Diváci z tribun vyvíjeli na domácí tlak. Bylo to vidět i v chování na hřišti?
Před naší brankou vzniklo velké množství závarů. Bránili jsme ale obětavě a nedovolili domácím zakončit z nějaké komfortní pozice či klidu.

Závěr prvního poločasu přinesl pokutový kop...
Při tom centru jsem se otáčel a úplně mi nepřišlo, že by se mělo jednat o penaltu. Dan Köstl zase tolik ruku od těla neměl. Hlavní rozhodčí ve spolupráci s kolegy od videa situaci vyhodnotil tak, že ruka rozšířila objem těla. Takže byla asi penalta nařízena po právu.

Nedostávali jsme se moc k akcím na útočné polovině...
Olomouc nás dobře presovala, díky čemuž se nám nedařilo se v ofenzivě prosadit. I tak jsme měli pár střel a rovněž před brankou Sigmy bylo několik skrumáží. Bohužel jsme se ale neprosadili. Zároveň jsme měli k dispozici několik standardních situací. Proměnit je se nám ale nepodařilo, což je škoda. Kdybychom skórovali v samém závěru, bylo by to krásné.

Olomouc - Bohemians 0:0 (0:0)
Olomouc - Bohemians 0:0 (0:0)
Je bod ve vyrovnané tabulce ziskem?
Důležitý je každý bodový zisk. Hlavní je, že nejedeme s prázdnou a alespoň ten bod se nám podařilo získat. Při nás stálo štěstí, neboť Olomouc nedala penaltu a vytvořila si i další příležitosti. Šli jsme tomu ale naproti, hráli obětavě, bojovali a za bod jsme rádi. Velkým pozitivem je čisté konto, které je hodně důležité. Zejména pro nás obránce a brankáře.

Brali jste zápas nějak speciálně po domácí porážce s Ostravou?
Byla to pro nás další šance na zisk tří bodů, které by nám v naší situaci výrazně pomohly. Věřím, že když budeme dál tvrdě makat v tréninku i zápase, tak se nám podaří i zvítězit, a to už v příštím utkání, které nás čeká doma.