V sobotu přijede do Ďolíčku Mladá Boleslav

Klokani se chystají na první ze dvou domácích zápasů v řadě.

V sobotu přijede do Ďolíčku Mladá Boleslav

Před pár desítkami minut skončil čtvrteční trénink Bohemians v Uhříněvsi, kde se Klokani chystají na sobotní domácí zápas proti Mladé Boleslavi. Té bude ze střídačky šéfovat v Ďolíčku oblíbený Pavel Hoftych. V roli hlavního trenéra Středočechů nedávno vystřídal zkušeného Karla Jarolíma. Potkají se dva týmy se shodnou jarní bilancí 1-1-3.

Tréninky Bohemians byly v tomto týdnu z dopoledních hodin přesunuty na čas po obědě. Na první pohled drobná změna však může přinést zlepšení. „V dopoledních hodinách bylo tréninkové hřiště vlivem nočních mrazů a chladnějšího počasí více promrzlé. Naopak díky pozdějšímu začátku tréninků dostal místní správce více času, aby hřiště přichystal co nejlépe. Musím ho pochválit, hřiště jsme měli připravené dobře,“ uvedl ke změně sportovní ředitel Miroslav Držmíšek. Právě zlepšené tréninkové podmínky by mohly být klíčem k úspěšnému zvládnutí zápasu.

„Z Olomouce jsme přivezli jeden bod. Olomouc byla v utkání lepším týmem. Pro nás má nyní každý bod cenu zlata. Věřím, že kluky i ten bod povzbudí. Přece jen na nich neleží tíha další porážky. Výborným výkonem nás k němu dovedl Roman Valeš, který chytil domácím penaltu. Ostatní hráči musí na Valdův výkon navázat a přidat se k němu v sobotu,“ vrátil se Miroslav Držmíšek do posledního utkání.

Bohemians - Mladá Boleslav 4:0 (2:0)
Bohemians - Mladá Boleslav 4:0 (2:0)
I v sobotu budou ale Bohemku trápit hráčské absence. „Po karetním trestu se sice vrátí Bačkovský, ale stále bude chybět Hronek. Ten dostal trest na dvě kola. V Olomouci se ještě vykartoval Köstl, který dostal osmou žlutou,“ sečetl ztráty šéf sportovního úseku. Kvůli dohodě klubů nesmí nastoupit ani Jakub Fulnek, který v Ďolíčku hostuje právě z Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav se drží na šesté příčce tabulky zajišťující start ve Skupině o titul. Sedmý Liberec je horší pouze o skóre. Mezi nejsledovanější hráče našeho sobotního soupeře patří jednoznačně Ewerton, který podepsal už 15 gólů. Devět jich sám vstřelil, na dalších šest asistoval. Naopak pouze jednou na jaře nastoupil bývalý hráč Bohemky v modrobílém dresu a elitní střelec Milan Škoda. Autor sta gólů v české nejvyšší soutěži se naposledy prosadil v listopadu loňského roku.

Na hřišti soupeře se Mladá Boleslav letos představila dvanáctkrát. Tři výhry a jedna remíza znamenají prozatímní zisk 10 bodů do tabulky první ligy. Dalších osm zápasů skončilo pro spoluhráče kapitána Matějovského porážkou. Pavel Hoftych stál jako trenér proti Bohemce šestkrát, z možných 18 bodů jich Klokanům uloupil 8.

V sobotu může po dlouhé době do Ďolíčku plná kapacita 6300 diváků a budou také otevřené sektory na stání, tedy náš tradiční kotel. Přijďte Bohemku podpořit v boji o důležité ligové body a užít si fotbalovou atmosféru jedinečného stadionu. Vstupenky koupíte ve volném prodeji ZDE.