Zítra odpoledne hraje Bohemka znovu doma

Soupeřem Klokanů na domácím stadionu bude Mladá Boleslav.

Zítra odpoledne hraje Bohemka znovu doma

Po sobotním návratu z Moravy se Klokani vrátí do Ďolíčku, který nějakou dobu neopustí. Čekají je totiž dvě domácí utkání v řadě. Prvním soupeřem svěřenců trenéra Luďka Klusáčka je Mladá Boleslav, jejíž lavičku nedávno obsadil nový muž. V roli hlavního kouče se Středočechy přijede u Botiče dobře známý Pavel Hoftych. Ten nebude moci počítat s Davidem Douděrou, jemuž start v utkání nedovolí disciplinární trest za 8 žlutých karet. Rychlonohý záložník díky trestu nebude moci navázat na své statistiky z posledních dvou zápasů, v nichž pokaždé jednou skóroval.

Mladá Boleslav se sice nachází na příčce zajišťující Skupinu o titul, avšak klid zdaleka nemá. Její náskok na Skupinu o záchranu je pouze pětibodový. Gólové akce Středočechů se rodí především na levé straně, která patři Ewertonovi. Na této straně hřiště totiž začalo už sedmnáct gólových akcí. Zároveň jsou právě v tomto prostorou slabá místa hráčů Mladé Boleslavi, neboť akce po jejich levé straně předcházely už 15 inkasovaným brankám.

Svůj pohled na soupeře, který je na šestém místě i s negativním skóre, poskytl asistent trenéra Jaroslav Veselý: "Vzhledem k této skutečnosti je jejich umístění překvapením. Druhá věc je, že jde o ambiciózní tým, který se chtěl pohybovat asi ještě výš. Nicméně jsou ve Skupině o titul. Jejich představy se rozhodně nespojují s bojem o záchranu. Nevím, zda je Boleslav nadhodnocená. Kádr mají skutečně kvalitní, ale nedaří se jim to výsledkově potvrzovat. Podle jmen do první skupiny rozhodně patří."

Středočeši mají ve svém týmu druhého nejproduktivnějšího hráče ligy: "Ewerton dává dost gólů i po individuálních akcích a následných střelách. Když přihlédnu k terénu, dané situaci a různým dalším faktorům, tak očekávám hodně bojovný zápas. Nebude to jen o ofenzivě, ale i defenzivě."

Dva domácí zápasy v řadě naposledy nezvládla Olomouc. Nyní tato mise čeká Klokany: "Ideální by pro nás samozřejmě bylo, kdybychom vyhráli obě utkání. Ani čtyři body nemusí být úplně špatné. Realita je prostě taková, že hrajeme o záchranu, potažmo abychom se z téhle skupiny vymanili. Každý bod je pro nás cenný. Do zápasů ale jdeme vždy s cílem získat tři body. Všechny týmy ze spodku tabulky mají problém zápasy vyhrávat. Jablonec naposledy ztratil nadějně rozehrané utkání se Spartou. Samozřejmě chceme vyhrát, ale vnímáme i fakt, že každý získaný bod je důležitý."

Mladá Boleslav - Bohemians 4:1 (0:0)
Mladá Boleslav - Bohemians 4:1 (0:0)
Do nominace Bohemians znovu zasáhne disciplinární trest. Tentokrát se týká Daniela Köstla: "Dan odehrál velmi dobře zápas s Olomoucí na pravém kraji obrany. Je to další post, na kterém může nastoupit. Jeho absence je pro nás oslabením, nejen z hlediska ofenzivních i defenzivních standardních situací. Není ani jediným absentujícím, protože hráčů nám chybí více. Proto tu také zůstal širší kádr. Nyní se to rozhodnutí ukázalo jako moudré. Díky němu teď můžeme na různé personální výpadky reagovat."

HLASY Z KABINY
"Čeká nás velmi kvalitní tým v čele s Markem Matějovským, který rozdává balony. Boleslav má velkou ofenzivní sílu. Dopředu jsou určitě lepší než dozadu. My musíme být aktivní, zejména v napadání jejich rozehrávky. Naše síla může být ve standardních situacích," říká stoper Antonín Křapka, který v Mladé Boleslavi dlouho působil.

I dalšího hráče jsme se zeptali, jaký nás zítra čeká soupeř. "Mladá Boleslav,“ odpověděl nejprve s vtipem David Bartek. "Náročný soupeř, určitě to nebude žádná sranda. My ale musíme zabrat, takže nebereme nic než vítězství,“ dodal. "Největší síla Bolky je ve dvou hráčích. Těmi jsou Matějovský a Ewerton. Ewerton má skvělá čísla, dopředu je velice nepříjemný. Mára Matějovský má oči všude. My se ale musíme soustředit sami na sebe. Jedině stoprocentní výkon povede k výhře. Nemůžeme spoléhat na hezký fotbal, musíme urvat tři body za každou cenu. To je pro nás nejvíc stěžejní,“ vidí jasnou cestu k úspěšnému utkání. "V tréninku se na nás žádná deka neprojevuje, ale můžeme trénovat skvěle, a pak to v zápasech nestojí za nic. Je důležité to přenést do utkání a uspět,“ uzavírá oblíbený univerzál.