Výborné vstupy do obou poločasů stačily pouze na bod

Klokani dvakrát vedli, ale hosté z Mladé Boleslavi pokaždé vyrovnali.

Výborné vstupy do obou poločasů stačily pouze na bod

Do utkání s Mladou Boleslaví vkročili Klokani ve stoperské dvojici s kapitánem Krchem a Křapkou. Na pravý kraj defenzivy se vrátil Dostál a levý znovu obsadil Hašek. Do základní jedenáctky se vrátil Vaníček, konkrétně na pozici pravého záložníka. Pod hrotovým útočníkem Puškáčem byl Beran a netradičně vlevo naskočil Květ.

Zaplněný kotel Klokanů se radoval hned na začátku utkání. Beran se uprostřed hřiště vyhnul s míčem protihráči a přes Květa s Vaníčkem se hra přesunula na pravou stranu k Dostálovi. Obránce Zelenobílých hledal centrem před brankou spoluhráče, avšak na malém vápně odhlavičkoval balon Sladký. Jenže pouze k Vaníčkovi, který se neostýchal a pálil. Dobrý obranný zákrok ukázal Matějovský, když ránu zablokoval. Míč se odrazil pouze na hranici šestnáctky, kde vyčíhal příležitost Petrák a povedenou ránou k pravé tyči stylově oslavil své páteční třicáté narozeniny.

Bohemians - Mladá Boleslav
Bohemians - Mladá Boleslav
Hosté chtěli odpovědět okamžitě. Ladra využil volného prostoru a nedorozumění v obraně Bohemky. V šestnáctce se dostal k míči, jenže přízemní pokus si cestu do branky nenašel, protože proletěl jen o malý kousek vedle pravé tyče. Nemusel ale smutnit nijak dlouho. Záhy totiž Matějovský dlouhým pasem ze defenzivní linii Klokanů vybídl Ladru, jenž v souboji přetlačil Krcha a jeho střelu na zadní tyč zastavila až síť. Rázem se pokračovalo ze remízového stavu.

To ovšem nebylo dle not Bohemians. Květ od hostující střídačky nahrál Puškáčovi, jenž s balonem postupoval k brance a pár metrů před velkým vápnem ho prostrčil právě nabíhajícímu Květovi za záda obránce Šimka. Záložník Klokanů tváři v tvář Šedovi stihl na dlouhou nohu zakončit před vybíhajícím gólmanem Boleslavi, avšak míč skončil na tyčce a Šimek ho poté odkopl do bezpečí. Pár minut před poločasovou pauzou se ujal míče pod hlavní tribunou Ladra a přízemním centrem hledal Hlavatého, který byl ale dobře střežen, a tak míč po zpracování skončil v zámezí.

Obávaný střelec Ewerton se poprvé dostal výrazněji ke slovu až poté. Navedl si míč na střed branky, avšak ránu z dvaceti metrů v poklidu lapil Valeš. První dějství tak po trefě na každé straně nemělo vítěze.

Vstup do druhého poločasu měla Bohemka skutečně skvostný. Standardní situaci na útočné polovině rozehrál centrem do šestnáctky Květ. Jeho oblouček poslal před branku hlavou Hašek. Obránce Šimek míč odvrátil pouze k Beranovi, jehož ránu z hranice velkého vápna sice srazil Dancák, jenže k neštěstí hostů situaci neuklidnil. Balon se snesl na malé vápno k Petrákovi. Páteční oslavenec hlavou vrátil míč "do ohně" a kapitán Krch ho v těžké pozici hlavou posunul do sítě, čímž vrátil vedení na stranu Bohemians.

Hosté znovu rychle přispěchali s odpovědí. Na centr Preislera z pravého rohu velkého vápna naštěstí o malinký kousek nedosáhl na malém vápně ani Ladra, ani na zadní tyči skluzující Hlavatý. Záhy se individuálně probíjel v šestnáctce Bohemky s balonem aktivní Ladra. Místo přihrávky volil zakončení v nekomfortní pozici a na hrbolatém terénu pálil z penaltového puntíku vysoko nad branku.

Střelec vyrovnávací branky se snažil na gól navázat a znovu srovnat stav. Dvacet minut před koncem mu na hranici šestnáctky přiťukl balon Ewerton, avšak technickou střelu k pravé tyči Valeš zákrokem pro fotografy zneškodnil.

Bohemians - Mladá Boleslav
Bohemians - Mladá Boleslav
Deset minut před koncem se ale bohužel hosté srovnání dočkali. Centr od rohového praporku sice defenziva Bohemians odvrátila, ovšem pak se v šestnáctce nedohodli Vaníček s Květem a balon vypadl před střídajícího Smrže. Bývalý hráč Karviné se nijak dlouho nerozmýšlel, okamžitě vystřelil a střelou na zadní tyč zmrazil Ďolíček.

I přesto ještě Zelenobílí živili naději na třetí gól. Exekuce standardní situace se znovu ujal Květ. Tentokrát pár metrů od střídačky Klokanů. Prudký centr propadl k nohám Ugwa. Nigerijský forvard si ještě balon zpracovával, což se ukázalo jako chybné řešení, protože následnou střelu stihla obrana hostů srazit na rohový kop. V Ďolíčku tak znovu v zápase Bohemky s Mladou Boleslaví nebyla nouze o góly, ovšem týmy si body rozdělily.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Podařily se nám vstupy do obou poločasů, kdy jsme se dvakrát dostali do vedení. Ani jedno vedení jsme bohužel neudrželi. Oproti podzimu se nám doposud v defenzivě dařilo. Obě dnešní inkasované branky byly laciné, zvlášť ta druhá. Negovali jsme tím celé úsilí, které jsme do utkání investovali."