Krch: Ztráta nás obrovsky bolí

Remízu s Mladou Boleslaví hodnotí kapitán Daniel Krch. 

Krch: Ztráta nás obrovsky bolí

Remízu s Mladou Boleslaví zhodnotil Daniel Krch. Kapitán Bohemians mluvil o podpoře fanoušků, gólech a rozebral také samotný průběh utkání.

Máme za sebou nejbolestivější domácí utkání?
V Ďolíčku jsme už poztráceli dost bodů. Všichni moc dobře víme, kde se v tabulce nacházíme. V těchto patrech jsme se pohybovat nechtěli. Chtěli jsme se teď soustředit na dva domácí zápasy. Jeden máme za sebou. Samozřejmě jsme šli do utkání s tím, že chceme zvítězit. Ztráta nás obrovsky bolí, protože se nám dvakrát podařilo jít do vedení. Bohužel jsme ho ani jednou neudrželi. Navíc druhý vyrovnávací gól padl v závěru utkání. Do té doby jsme se dokázali útokům Mladé Boleslavi bránit. Nepouštěli jsme ji do šancí, jenže nakonec dostali blbý gól.

Měla podpora fanoušků podíl na skvělém vstupu do utkání?
Je skvělé vidět znovu naše fanoušky na stadionu. Podpora kotle byla vynikající. Naším záměrem bylo vstoupit do zápasu aktivně a diváckou kulisou si pomoci. Víme, že nám fanoušci v domácím prostředí vždycky pomůžou. Pozitivní je i fakt, že jsme dokázali podobně vstoupit i do druhého poločasu. Bohužel ale máme pouze bod.

Na začátku druhé půle jsi nás poslal do vedení...
Udělal mi velkou radost. Naposledy jsem skóroval snad na podzim proti Teplicím. Byl jsem rád, že jsem týmu pomohl gólem. I vzhledem k tomu, že jsem byl namočený u první inkasované branky. Těšilo mě, že jsem ho mohl takto odčinit. Doufal jsem, že už vedení udržíme a dohrajeme zápas do vítězného konce.

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav
Po tvém gólu měli hosté dva náznaky, ale jinak dlouho nic. Cítili jste, že už se zápas dá nějak "dohrát?"
Je pravda, že po těchto dvou situacích jsme se zvládali bránit vcelku slušně. Přišla ale osmdesátá minuta, kdy jsme se nechali zatlačit před vlastní branku. Nedokázali jsme dostat míč z naší obranné šestnáctky. Hosté kopali tři rohové kopy. Možná i nějaký ze soubojů, v nichž byl náš brankář Roman Valeš, mohl být ohodnocený jako faul na něj. Nějaké dvě minuty jsme ale míč nedostali pryč, což nás nakonec ztrestalo.

Ze dvou domácích zápasů máme první za sebou. Zvýší se na nás tlak, když nebyl vítězný?
Určitě ano. Při pohledu na tabulku nás ztráta bolí ještě víc. Samozřejmě ani dva body navíc by nebyly vyloženě zázrak. Alespoň lehce bychom se přitáhli k té prostřední skupině. Navíc bychom měli před sebou domácí duel se Slováckem. Musíme dělat všechno pro to, abychom sbírali body doma i venku a z téhle situace se dostali.