B tým na úvod jara zvítězil

Bohemka využila přesilovku a po brankách Mareše s Koubkem slaví výhru.

B tým na úvod jara zvítězil

Do prvního jarního soutěžního zápasu vstoupil B tým v brance se Soukupem. Kraje obrany obsadili Lehovec s Bartkem a její střed Adam Kadlec s Patrikem Valou. Střed pole patřil Farkašovi s Marešem a na krajích záložní řady nastoupili Fulnek a Zeman. Od úvodní minuty pak v útoku naskočili Keita a Koubek.

K důležitému momentu došlo hned na začátku duelu. Na Zemanův pas si naběhl za hostující defenzivu Koubek, proti němuž vyběhl gólman a ve skluzu forvarda Bohemky fauloval. Hlavní rozhodčí neměl na výběr a okamžitě tasil červenou kartu. Klokani se tak mohli těšit na dlouhou přesilovku.

Zelnobílí obléhali šestnáctku soupeře, ale do šancí se nedostávali. Dvacet minut po vyloučení vyvezl balon na útočnou polovinu Adam Kadlec. Nakonec se rozhodl ke střele, avšak dělovku stopera Klokanů u své levé tyče vyrazil do bezpečí střídající brankář Šmíd.

To se nakonec ukázalo jako skvělý recept. Z něj si vzal své Mareš, jenž se ujal míče a parádní trefou o břevno z dvaceti metrů rozvlnil síť.

Střelec první branky o chvilku později nádherným pasem přenesl hru doprava na Zemana. Křídelník Bohemky se individuálně s balonem prosadil do šestnáctky, přihrávkou pod sebe našel Farkaše, jehož pokus ještě zvládl obránce tečovat, díky čemuž míč prolétl jen o decimetry kolem levé tyče.

Pět minut před koncem získali Klokani před hostující střídačkou míč díky dobrému presinku. Keita doleva nahrál Zemanovi, jenž na hranici šestnáctky oslovil Koubka, ale útočník Zelenobílých pálil těsně nad branku. Ten měl i další šanci, když se dostal k míči na zadní tyči, bohužel ale orazítkoval pouze pravou tyč hostující branky. První poločas nakonec skončil za těsného náskoku Bohemians.

Po přestávce mohli zčistajasna udeřit hosté, ovšem Souček centr zakončil na zadní tyči mimo branku.

Klokani se druhé branky nakonec dočkali. Dlouhý pas Kadlece doběhl před brankovou čárou Koubek. Na jeho centr si na přední tyč naběhl střídající Marhoul, jehož ve skluzu fauloval hostující obárnce a sudí po chvíli váhání nařídil penaltu pro Bohemians. Míč si vzal Koubek a s naprostým přehledem zvýšil vedení Zelenobílých.

V samotném závěru Havránek sprintoval na pravé straně za míčem a pěkným obloučkem přesně našel Fulneka, jenže jeho střelu koníčkem vytěsnil fantasticky na roh hostující brankář.

Nevyužitá šance Zelenobílé mrzela, protože na druhé straně přišlo snížení. V šestnáctce se balon dostal k Součkovi, který střelou na zadní tyč snížil. Další drama už Bohemka nedopustila a mohla slavit důležité vítězství.