Sobotní duel se Slováckem se blíží

Klokany čeká druhé domácí utkání v osmi dnech.

Sobotní duel se Slováckem se blíží

Třetí březnová sobota bude ve Vršovicích opět patřit FORTUNA:LIZE. Z Uherského Hradiště do Ďolíčku přijede Slovácko i s exklokany Tomášem Fryštákem a Vladislavem Levinem. Svěřenci trenéra Svědíka budou druhou domácí prověrkou Klokanů v řadě.

Zápas 26. kola začíná v 15 hodin odpoledne a vstupenky můžete stále kupovat v síti Ticketportal za zlevněnou cenu 150 Kč do kotle a na protilehlou tribunu C a za 230 Kč na hlavní tribunu. V den utkání budou vstupenky na pokladnách o 20 Kč dražší.

• VSTUPENKY NA ZÁPAS ZDE •

Kádr Klokanů nadále trápí poměrně vysoká marodka, ale v posledních zápasech ho zastihly také karetní tresty. Stopku na dvě utkání měl záložník Petr Hronek, který si odpykával kumulovaný trest za čtvrtou žlutou kartu, a ještě za červenou po další žluté. Obě, respektive všechny tři vyfasoval středopolař Bohemians v domácím utkání s Baníkem. Jeho trest se tedy týkal startů v Olomouci a doma s Mladou Boleslaví. Druhým potrestaným byl stoper Daniel Köstl, který v letošní sezoně už jeden takový trest měl. Když ovšem na Andrově stadionu dostal žlutou kartu s pořadovým číslem osm, bylo jasné, že v Ďolíčku dostane místenku na tribunu k Hronkovi.

V sobotu však může s oběma trenér Luděk Klusáček do sestavy počítat. Nad starty některých dalších hráčů zatím visí otazníky. Jisté je, že mimo jsou dlouhodobě zranění Hůlka s Necidem. O ostatních startech či absencích zatím nemá smysl spekulovat. Nominace a základní sestava dostane stoprocentní podobu až v sobotu 60 minut před výkopem zápasu.

Tým z Uherského Hradiště byl podzimní kometou první ligy, i v jarní části se drží na vyšších příčkách znamenající Skupinu o titul a za určité konstelace ostatních výsledků i naději na účast v pohárové Evropě. Tam mohou hráči Slovácka proklouznout i z domácího poháru, ve kterém prošli do semifinále. V něm se utkají s čtvrtfinálovým přemožitelem Bohemky Hradcem Králové.

V tabulce nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže patří Slovácku průběžná pátá příčka. Pouze o skóre za čtvrtým Baníkem a se sedmibodovou ztrátou na třetí Spartu. Naopak na šestý Liberec má náš sobotní soupeř pět kol před koncem základní části pohodlný náskok čtrnácti bodů.

Tým trenéra Svědíka má pátý nejlepší útok z celé ligy. Ve statistice držení míče je pak třetí za pražskými „S“ s 53,50 %. Defenzivním pilířem je zkušený Michal Kadlec, který patří do TOP 10 vyhraných obranných soubojů, je na šestém místě této statistiky F:L. Na druhé straně hned 10 z 25 inkasovaných gólů dostalo Slovácko ze standardních situací a může se „pyšnit“ prvenstvím v počtu vyloučených hráčů. Předčasně do sprch museli fotbalisté v modrobílém letos už šestkrát.

Co přinese sobotní duel, uvidíte nejlépe přímo v Ďolíčku. Přímým přenosem pak zápas vysílá televizní stanice O2 TV Fotbal.