Ďolíček zažije druhý domácí zápas Klokanů v řadě

Zítra přivítáme semifinalistu domácího poháru v ligovém střetnutí.

Ďolíček zažije druhý domácí zápas Klokanů v řadě

Naposledy se Klokani sešli v Ďolíčku minulou sobotu. Po osmi dnech se budou moci všichni na svá místa vrátit, protože Bohemku čeká druhé domácí v utkání v řadě. V tom prvním neuspěli dle svých představ, neboť s Mladou Boleslaví pouze remizovali (2:2). Druhým soupeřem svěřenců trenéra Luďka Klusáčka je Slovácko, které se po vlažném vstupu do sezony zvedlo. Poslední porážku utrpělo Slovácko právě měsíc před sobotním utkáním, a to 19. února v derby se Zlínem (0:1). Od té doby Slovácko vyhrálo doma nad Mladou Boleslaví (2:1) a v Teplicích (1:0). Zavítali i do Ďolíčku, kde remizovali s Pardubicemi (0:0). Shodným výsledkem dopadla i domácí bitva o čtvrté místo s Baníkem Ostrava.

Bezkonkurenčně nejlepším týmovým střelcem je Václav Jurečka, jenž je na děleném prvním místě v rámci ligy s dalšími dvěma kanonýry. Ke dvanácti gólům mu stačilo pouhých osmadvacet střel na branku. Slovácko šest gólů vstřelilo po rohovém kopu.

Bohemians - Slovácko
Bohemians - Slovácko
O zlepšených výsledcích Slovácka mluvil ještě před pátečním tréninkem asistent trenéra Jaroslav Veselý„Dle výsledků v posledních zápasech to vypadá, že se dostávají znovu do formy. Slovácko je na těchto místech v tabulce oprávněně. Jsou možná ještě o stupeň lepší než Baník. V zápasech Slovácka moc branek nepadá. Ze sedmi zápasů mají skóre 3:3. Hrají dobře v defenzivě a mají dobrou organizaci hry. Disponují také kvalitními hráči dopředu. Těmi jsou kupříkladu Cicilia s Jurečkou. Čeká nás komplexní tým s velkou kvalitou v důrazu a přechodu do útoku."

„Je vidět, že se vrátili k urputnému a protivnému fotbalu. Snaží se nedostat lacinou branku a věří, že nějaký gól vstřelí. Spíš vychází z poctivé defenzivy a nechtějí soupeři otevírat nebezpečné prostory. Pokud se naskytne možnost, tak vyjíždí k rychlým brejkúm a v poslední třetině hřiště jsou nebezpeční," analyzoval hru sobotního soka.

Na podzim Bohemka prohrála v Uherském Hradišti brankou v nastaveném čase: „Měli bychom navázat na vstup do utkání s Mladou Boleslaví. V globálu jsme podali dobrý výkon. Hra nebyla špatná, jenže výsledek nám radost neudělal. Kdybychom neudělali takovou blbost, byli bychom spokojení. Musíme se vyvarovat hloupých chyb. Byl bych rád, abychom nastoupili do zápasu s energií a nasazením. To od nás diváci očekávají. Předvedli jsme to i s Boleslaví, ale musíme se vyvarovat laciných individuálních chyb."

„Uvidíme, jaký bude stav hráčů po předzápasovém tréninku. Máme několik hráčů s drobnými šrámy. Otazník visí nad Jindřiškem a Nazarovem. Lehčí problémy má právě Hronek, který se vrací po karetním trestu. Jsme rádi, že se nám hráči vrací. Dává nám to větší možnosti," uzavřel Veselý.

HLASY Z KABINY
„Zítra nás čeká silný soupeř, což je vidět i na výsledcích za poslední roky a určitě to nebude nic lehkého. Tým je dobře organizovaný, mají velké hráče, takže to bude hodně o soubojích. My musíme do zápasu přidat víc techniky a přehrát soupeře fotbalově. Pak si myslím, že máme šanci uspět. Jejich největší výhoda je to, že jsou spolu jako tým dlouho a jsou dobře sehraní,“ myslí si Michal Beran, který je odchovancem Slovácka a v jeho mládeži působil až do kategorie U17.

Téměř stejný pohled má i Daniel Mareček: „Slovácko je nepříjemný soupeř. Hrají spolu dlouho a jsou dobře organizovaní. Nečeká nás nic lehkého. Síla Slovácka je právě v sehranosti, jeden o druhém ví všechno. Jejich principy jsou skoro automatické, navíc mají výbornou defenzivu.“ Daniel Mareček v zimě přišel do Bohemky právě z Uherského Hradiště, takže o kabině soupeře ví hodně. „Z naší strany by na ně mohlo platit, když je dostaneme pod tlak. My sami nesmíme dělat laciné chyby,“ uzavírá svůj názor na Slovácko.