Bohemka v Ďolíčku body ztratila

Klokani vedení neudrželi a vítězství si na Moravu odvezlo Slovácko.

Bohemka v Ďolíčku body ztratila

Proti Slovácku obsadil prostor v brance Bačkovský, který měl před sebou obranné trio ve složení Köstl, Krch a Křapka. Do sestavy se vrátil Vondra, konkrétně na post levého halfbeka. Pravá strana tradičně patřila Dostálovi. Střed pole obhospodařili Mareček s Petrákem. Útočný trojúhelník poskládal trenérský tým z Hronka, Květa a Puškáče.

Už v úvodní desetiminutovce se do hry dostal videorozhodčí. Sudí Krejsa přezkoumal u monitoru situaci v hostující šestnáctce, kde Krcha fauloval Šašinka, a rozhodl se nařídil penaltu ve prospěch Bohemians. Ujal se jí Puškáč, který tvrdou ránou k pravé tyči rozjásal Ďolíček.

Bohemians - Slovácko
Bohemians - Slovácko
Za teplých klimatických podmínek mohl zchladit ochozy na druhé straně Kalabiška. Levonohému univerzálovi přihrál doleva Havlík a zkušený legionář v šestnáctce hledal před brankou volné spoluhráče. Jeho nabídka nakonec proletěla až do zámezí. Na začátku dvaadvacáté minuty sklepl na hranici velkého vápna Reinberk míč pro Levina, jenže bývalý hráč Zelenobílých levačkou nezamířil mezi tři tyče. Proti svému bývalému týmu se postavil i Daniel Mareček, který ještě na podzim působil v Uherském Hradišti. Odhodlal ke střele z otočky, ale pěknou ránu z pětadvaceti metrů u své levé tyče tygřím skokem vytěsnil na rohový kop Fryšták. Do rychlého protiútoku krátce poté hnali jeho spoluhráči, jenže Bačkovský rychle vyběhl mimo své území a odkopem zažehnal nebezpečí.

Bohužel následné nedorozumění v defenzivě mělo pro Bohemians fatální následky. Nejprve na polovině hřiště Jurečka sklepl míč pro Kalabišku, na jehož pas si naběhl Šašinka. Na hranici velkého vápna vyhrál hlavičkový souboj s Köstlem, což by ještě nebylo nic hrozného. Zároveň se ale hostujícímu forvardovi podařilo přehodit vybíhajícího brankáře Klokanů, jenž už situaci nedokázal zachránit a Šašinka na brankové čáře jen doklepl balon do sítě.

Pro Bohemians mohlo být ještě hůře. Mezi penaltovým puntíkem a malým vápnem zůstal volný kanonýr Jurečka. Útočník Slovácka si zpracoval jemný oblouček Sadílka a tvrdě pálil zblízka, ovšem Bačkovský fantastickým zákrokem podržel Klokany. Do kabin odešly oba celky za remízového stavu.

Klokani nebyli daleko od toho, aby okopírovali příběh utkání s Mladou Boleslaví. I proti Slovácku se mohli v úvodu druhého dějství dostat do vedení. Na velkém vápně sebral balon Mareček a pronikl až k brankové čáře. Odtud naslepo vrátil míč před branku, kam si naběhl Vondra, jenomže ke smůle Klokanů pálil defenzivní univerzál těsně nad břevno branky Tomáše Fryštáka. Poté se slova ujali hráči v modrých dresech. Nejprve centr Havlíka od tribuny C propadl na malé vápno. Kalabiška se dokázal odpoutat od svého strážce a tečí stehnem do protipohybu gólmana poslal balon do sítě. Gól ale hlavní sudí neuznal, protože skórující hráč zakončoval z ofsajdového postavení.

Bohemians - Slovácko
Bohemians - Slovácko
Hosté ovšem dlouho smutnit nemuseli. Jen o pár minut později totiž pro změnu letěl centr z hranice šestnáctky, propadl až na zadní tyč k Sadílkovi, který dokázal z malého vápna balon procedit až do sítě, když ani Bačkovský rychlým výběhem už nezabránil vedoucí brance Slovácka.

I přes snahu se Bohemka do výraznější šance nedostala. Na hřiště přišel Ugwu, jehož prudký centr na přední tyč zvládl odklidit Daníček před Puškáčem. V tříminutovém nastavení ještě mohl definitivně uklidnit hosty střídající Tomič. Slovenský rychlík se ujal balonu jen pár kroků za půlící čárou. Využil svých čerstvých sil, nebral si servítky a namířil si to sprintem přímo do šestnáctky Klokanů. Vystoupil proti němu Krch a vytlačil ho alespoň k brankové čáře, což avšak nebránilo střeleckému pokusu čerstvého obránce, který zneškodnil gólman Bačkovský. Následoval rohový kop, z něhož nevzniklo nebezpečí a vzápětí hlavní rozhodčí Krejsa utkání ukončil. Klokani bohužel ani podruhé v této sezoně na Slovácko recept nenašli a ze hřiště odešli poraženi.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Hodnocení je hodně podobné tomu z utkání s Mladou Boleslaví. Dostali jsme se do vedení, ale namísto navýšení si dáme polovlastní gól. Pak už se bojovalo, dostali jsme druhý gól a dohrávali zápas v křeči. Relativně lehce jsme se dostali do vedení, ale opět zápas nedohráli tak, jak bychom měli."