B tým těsně padl se Žižkovem

Vedení zařídil krásnou trefou Farkaš, ale tým od Žižkovské televizní věže zápas otočil.

B tým těsně padl se Žižkovem

Svěřenci trenéra Slezáka se namísto klasického tréninku utkali s druholigovým Žižkovem. Jeho střelcům čelil v brance Kořének a před ním čtyřčlenná obrana. Do ní se poskládali Lehovec, Filip Dostál, Matěj Kadlec a Pavel Jirsa. Střed pole nemohl chybět nikomu jinému, než osvědčené dvojici Farkašovi s Marešem. Útočníka Marhoula poté podporovala hladová trojka složená z Havránka, Koutského a Zemana.

Úvod duelu nabídl hned velkou šanci. Kořének skvěle lapil centr na malém vápně a bleskovým výhozem na útočnou polovinu vyslal do samostatného úniku Zemana. Křídelník Klokanů zažehl motory a pláchl Sakalovi. I když se dostal do úhlu, zvládl vypálit, ale balon prolétl před brankou do zámezí. Na druhé straně se uvolnil na hranici velkého vápna Sixta. Střeleckou pozici měl víc než dobrou, ale technickým pokusem těsně minul pravou tyč branky Bohemians.

O pár minut později vidělo několik jednotek diváků největší šanci zápasu. Tu měl na. svědomí sice žižkovský hráče, který má ale kořeny v Ďolíčku. Po souboji před šestnáctkou balon propadl za defenzivní linii Bohemians, kam si naběhl rychlý Osmančík. Odchovanec Bohemians sice dokázal obejít gólmana Bohemky, jenomže pak odkrytou branku netrefil. Kořének poté vytáhl ze svého arzenálu fantastický zákrok. Žižkovský Fawzy pelášil s balonem vstříc brance Klokanů, jenže vysoký brankář dobře vyběhl a následnou ránu zneškodnil.

V ofenzivě si vzali slovo zpět Bohemians. Díky presinku získal balon Koutský a přiťukl Farkašovi. Rána kapitána Klokanů si ale cestu do sítě nenašla. Zelenobílí zahrozili i po rohovém kopu. Balon po prvním souboji přilétl před Kadlece. Vysoký obránce Bohemky ve velké šanci netrefil míč dle svých představ, a tak se tato příležitost zařadila na seznam nevyužitých.

Záver první půle patřil Klokanům. Nejdřív míč vypadl k Zemanovi, který pálil v šestnáctce levačkou z nelehké pozice nad branku. Následně získali Zelenobílí standardní situaci nedaleko od vlastní střídačky. Skvostný centr Farkaše dokázala defenziva Žižkova odvrátit. Jenže jen na hranici velkého vápna, kam od místa exekuce doběhl právě kapitán Bohemky, jehož tvrdou bombu k pravé tyči zastavila až síť a Zelenobílí po první půli vedli.

Na první šanci ve druhém poločase se čekalo patnáct minut. Pak do šestnáctky Klokanů přilétl centr ze strany a zkušený Súkenník hlavou orazítkoval levou tyč Kořénkovy svatyně. I červenobílí zkoušeli štěstí ze standardní situace. Jen pár metrů za šestnáctkou totiž zahrával přímý kop Březina. Prvoligové zkušenosti v této situaci neuplatnil a bombu bývalého hráče Opavy zastavila zeď.

Šancí po pauze ubylo a na hrací ploše se odehrával vyrovnaný boj. Vyrovnání se bohužel Žižkov dočkal. Centrovaný míč od rohového praporku ve skrumáži těl poslal do sítě Fawzy. Čtvrt hodiny před koncem se hrálo znovu za remízového stavu. Přípravný duel spěl ke smírnému výsledku a velmi dobrému pocitu v řadách Klokanů z kvalitní prověrky se soupeřem z vyšší soutěže. Samý závěr utkání ovšem přinesl smolný gól, o nějž se postaral Reteno, čímž otočil stav ve prospěch Viktorie Žižkov.

Nakonec tedy skončil zápas, i přes kvalitní výkon, pro B tým Bohemians smutnou porážkou. Už v neděli se v Uhříněvsi utkají s B týmem Liberce, a to v rámci třetiligového soutěžního klání.