Bohemka se v pátek vydá do Plzně

Reprezentační přestávku vyplní Klokani přípravným zápasem.

Bohemka se v pátek vydá do Plzně

Pomalu se blíží poslední březnový víkend, který tentokrát nenabídne další prvoligové boje. Kolotoč totiž narušila reprezentační přestávka. Ačkoliv je napříč veřejností jasným tématem barážový zápas České fotbalové reprezentace ve Švédsku, tak příprava ostatních klubů jede dál beze změn. To platí i o Bohemians, kteří celý týden absolvovali klasický tréninkový cyklus. Zakončen bude pátečním přípravným zápasem. K němu se Klokani vydají na půdu aktuálního lídra prvoligové tabulky, a to Viktorie Plzeň.

Oba týmy budou ochuzeny nejen o zdravotně indisponované hráče, ale současně i o reprezentanty. Na straně Bohemians se jedná o útočníka Matěje Koubka a záložníka Michala Berana, kteří odcestovali na sraz reprezentační jednadvacítky. Lvíčata se v kvalifikačních duelech o ME 2023 utkají s Albánií a Andorou.

Plzeňský trenér Michal Bílek nebude pro utkání moci počítat s Milanem Havlem, Janem Sýkorou a Jindřichem Staňkem. Tato trojice odcestovala s výběrem trenéra Jaroslava Šilhavého na zmíněné barážové utkání do Švédska. Mezi vyvolenými kouče Jana Suchopárka je i rychlý záložník Pavel Šulc, který tak probíhající reprezentační sraz stráví s Koubkem a Beranem.

Modelové utkání se nakonec odehraje bez přítomnosti diváků. Úvodní výkop je naplánován na páteční 11. hodinu. Stream k dispozici nebude. Nejzásadnější momenty ale fanoušci naleznou na twitterovém učtu Bohemians a po utkání nebude chybět reportáž.

V neděli můžete sami i zápas Bohemky navštívit. Třetí jarní soutěžní utkání totiž v Uhříněvsi odehraje B tým Bohemians. Soupeřem svěřenců kouče Dalibora Slezáka bude rezerva Slovanu Liberec. Permanentkáři mají po předložení své karty vstup zdarma. Pro ostatní budou vstupenky v prodeji za 50 Kč.