Základní část ligy v dubnu finišuje

Před Bohemians jsou poslední čtyři zápasy před nadstavbou FORTUNA:LIGY. 

Základní část ligy v dubnu finišuje

V dubnu se ke svému konci nachýlí základní část FORTUNA:LIGY. Z třicetizápasové porce zbývají Klokanům odehrát poslední čtyři. Dvakrát budou hrát doma a dvakrát venku.

MFK Karviná - Bohemians Praha 1905, 3. dubna, 16:00 (Karviná, Městský stadion Karviná) - aprílový měsíc zahájí Bohemians největším výjezdem sezony. Sedmadvacáté kolo zavede Klokany až do Karviné. V tabulce jsou si týmy o něco blíže, než lokalitou. Zelenobílí mají na svého soupeře desetibodový náskok. Tým kouče Bohumila Páníka si před reprezentační pauzou zvedl sebevědomí, když vyhrál derby na stadionu Ostravy (3:1).

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec, 9. dubna, 16:00 (Praha, Ďolíček) - vcelku oblíbeného soupeře, z pohledu domácích zápasů, přivítají Klokani ve svém domácím prostředí v sobotu odpoledne. Ani svěřenci kouče Luboše Kozla nemají zatím vyhráno, neboť na Skupinu o záchranu mají pouze pětibodový náskok. Půjde již o čtyřicáté vzájemné ligové utkání v rámci historie samostatné české nejvyšší soutěže.

SK Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905, 17. dubna, 17:00 (České Budějovice, Střelecký ostrov) - na Velikonoční neděli vyrazí výprava Klokanů na jih Čech. Postavení v tabulce Dynama by sice mohlo nahrávat ke klidnému období, ovšem i České Budějovice čekají ještě perná kola, aby v nadstavbě startovalo v prostřední skupině a nenamočilo se k bojům o záchranu.

Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové, 20. dubna, 18:00 (Praha, Ďolíček) - krátce po svátcích zakončí Klokani doma v Ďolíčku základní část FORTUNA:LIGY. K zápasu třicátého kola přijede do Ďolíčku letošní ligový nováček, východočeský Hradec Králové. Tým zkušeného trenéra Miroslava Koubka zažívá po návratu mezi elitu přímo snovou sezonu. Dosavadní výsledky ho totiž vynesly až do SKupiny o titul, jíž na šesté příčce uzavírá.