Klokani se do Prahy vrací s jedním bodem

Utkání v Karviné nabídlo dvě branky, množství šancí na obou stranách a dělbu bodů.

Klokani se do Prahy vrací s jedním bodem

Trenér Jaroslav Veselý do své premiéry na lavičce Bohemky zvolil klasické rozestavení se čtyřmi obránci. Před brankářem Valešem nastoupili kapitán Dostál, stopeři Křapka s Vondrou a vlevo Hašek. Na pozici štítových záložníků byli Mareček s Petrákem. Útočníka Bartka podporoval trojlístek ve složení Vaníček - Hronek - Květ.

Na vážnější zakončení si diváci museli počkat deset minut od úvodního hvizdu. Rohovému kopu Bohemky se domácí ubránili, avšak míč ještě zpátky do šestnáctky vrátil Vaníček. Pas mladého záložníka propadl až k Vondrovi. V šestnáctce osamocený obránce si balon zpracoval, následnou křižnou střelu ale skvěle zneškodnil brankář Karviné. Stoper Bohemians s číslem dvacet na zádech se nezvykle dostal do zakončení v krátkém sledu i podruhé. V tomto případě ale hradba těl jeho pokus k brance nepustila. V černých dresech hrající Klokani se nedočkali ani do třetice. Vaníček se s balonem prohnal kolem domácí střídačky a skvostným centrem posadil balon na hlavu Květovi, jenže proti hlavičce vytáhl fantastický zákrok Bajza, když pod břevnem míč vytěsnil konečky prstů na roh.

Karviná - Bohemians
Karviná - Bohemians
Z utkání uplynula první dvacetiminutovka a v Karviné se ukázalo otřepané rčení nedáš - dostaneš. Z levé strany Bohemians přiletěl do šestnáctky centr, prolétl až na zadní tyč, kde se nacházel volný obránce Šehič a hlavou poslal Karvinou do vedení.

Inkasovaná branka změnila energii na hřišti a hra se srovnala. Klokani si další zakončení připsali před třicátou minutou. Do šestnáctky servíroval míč Dostál, podruhé v zápase se k hlavičce dostal Květ. Tentokrát se nacházel ve složitější pozici, a tak brankář Karviné míč v poklidu lapil do svých rukavic.

Domácí se pokoušeli prosadit střelami zpoza šestnáctky. Zkoušel to Durosinmi, do branky Valeše si ovšem pokus nigerijského útočníka cestu nenašel. První dějství poté ukončila pohotová dělovka Túlia, jíž uprostřed branky lapil gólman Bohemians.

Začátek druhého poločasu nabídl hned dvě zajímavé příležitosti Karviné. Nejprve s míčem postupoval k šestnáctce Zorvan a přízemní pokus blonďatého záložníka nakonec jen o decimetry prolétl okolo levé tyče branky Klokanů. Vzápětí se domácímu týmu naskytla možnost vyrazit do rychlého protiútoku. Na útočné polovině ho táhl právě Zorvan a nahrál doprava sprintujícímu Mikušovi. Proti krajnímu obránci domácích vystoupil Hašek, ale Mikuš přeci jen stihl vystřelit. Naštěstí pro Bohemians střela křížem prolétla kolem levé tyče až do zámezí.

Právě zimní posila z Příbrami byla při chuti. V šestnáctce Klokanů vznikl závar, kterému se napoprvé ubránili. Míč ale za velké vápno vypadl před Zorvana, jehož střelu stihl tečovat obránce, díky čemuž neskončila v síti. Vzápětí Mikuš zatáhl míč k brankové čáře a pod sebou našel Svobodu. Mladý útočník už pálil na branku, s výborným obranným zákrokem přispěchal Vondra, když střelu zablokoval.

Dvacet minut před koncem se Klokani konečně radovali. Chramosta udržel míč a nahrál pod sebe Marečkovi. Středopolař ve službách Klokanů deset metrů za šestnáctkou nádherným obloučkem rychle přenesl hru na Květa. Ten si balon zpracoval a přízemní střelou na zadní tyč přes vyběhnutého Bajzu srovnal stav duelu.

Karviná vrhla síly do útoku. Deset minut před koncem Šehič z levé strany poslal před branku razantní centr. Míč si našel Papadopulos, který se sice snažil zakončit na zadní tyč, jenomže zakončení zkušeného forvarda se o pár čísel do branky nevešlo.

Karviná - Bohemians
Karviná - Bohemians
V momentě, kdy začalo tříminutové nastavení, mohla Bohemka dokonat obrat. Köstl se dostal z napadání protihráče a průnikovou přihrávkou do šestnáctky dostal balon na Petráka. Bývalý hráč německého Norimberku se dokázal rychle zorientovat a našel lépe postaveného Chramostu. Střídající útočník mohl návrat po zranění oslavit gólem, jenomže přízemní střelu zablokoval obránce Látal. Během zbývajícího nastaveného času podnikla ještě jeden útok Karviná, ale Klokani se dokázali ubránit nejen této akci, nýbrž i následnému rohovému kopu.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: "Vyjmou úvodních pěti minut a několika rohových kopů Karviné jsme měli dobrý vstup do utkání. Nechyběla nám aktivita, získávali jsme míče a vytvořili si dvě dobré příležitosti. Bohužel se nám nepodařilo je proměnit a naopak nám soupeř z nevinné akce dal gól. Ten Karvinou nabudil a s námi zatřásl. Na začátku druhé půle nás mohla Karviná dorazit, ale nebezpečné situace jsme přežili. Povedlo se nám srovnat a v závěru se obě mužstva hrnula za vítězstvím."