V sobotu znovu na ligu do Ďolíčku

Bohemku v domácím prostředí čeká další důležitý souboj o ligové body.

V sobotu znovu na ligu do Ďolíčku

Pracovní týden už pomalu končí a znovu nastává víkend, kdy je ideální čas načerpat síly do toho dalšího. S krátkým volnem se do Ďolíčku vrací FORTUNA:LIGA. Do role soupeře Klokanů v předposledním domácím duelu základní části určil ligový los Liberec. Tým ze severu Čech na jaře zaujal remízou v Ostravě (1:1) a domácí skalpem Slavie (1:0). Dále ale Slovan padl ve Zlíně (0:2), Olomouci (0:1) a naposledy doma s Teplicemi (0:1). Za zbytečnou ztrátu bodů by se dala označit remíza v Mladé Boleslavi, kde Liberec ještě po hodině hry vedl o dva góly. V Ďolíčku si svůj dvacátý start v probíhajícím ročníku nepřipíše středopolař Christ Tiéhi, neboť si bude odpykávat distanc za čtyři žluté karty.

Kostru týmu stihl Liberec poskládat ještě v letním přestupovém okně, kdy novému trenérovi dorazilo několik, dnes už důležitých, hráčů. V zimě ale odešel obránce Taras Kačaraba, jehož místo v obraně zaujal příchozí Lukáš Štětina. Z vršovického Edenu poté dorazili Denis Višinský a útočník Denis Alijagič.

Liberec - Bohemians 2:1 (0:0)
Liberec - Bohemians 2:1 (0:0)
K poslednímu utkání v Karviné se ještě vrátil asistent trenéra Ivan Hašek: "Bodový zisk ze hřiště soupeře je pozitivem vždy, ačkoliv jsme chtěli získat tři body. Musíme se koukat na každé utkání, které máme před sebou a chceme v nich bodovat naplno. V Karviné jsme mohli vyhrát i prohrát. Pro nestranného diváka šlo rozhodně o zajímavé klání, zejména co se týče šancí."

Liberec si na jaře připsal zatím jen dvě vítězství: "Jejich hra se zakládá na síle a důrazu. Snaží se rychle dostávat dopředu. Uvidíme, jak budou na hřišti vypadat. Prostřední skupinu nemají stále jistou. Každý chce vyhrát v jakémkoliv utkání, tudíž budou chtít zvítězit i u nás."

Pro Klokany mluví statistika vzájemných zápasů v Ďolíčku. Hlavně poslední duel zvládli Klokani s grácií a po výhře 3:0 slavili: "Důležitý bude náš přístup k utkání. Zejména na něm bude záležet. Pokud dokážeme předvést výkon z tohoto vítězného zápasu, je rozhodně v našich možnostech získat tři body."

HLASY Z KABINY
"Čeká nás nevyzpytatelný soupeř, který střídá dobré okamžiky s horšími. My se ale musíme soustředit jenom na sebe, na naši hru. Jdeme si pro tři body. Liberec má dobré individuality, ofenzivní hráči jsou velmi nebezpeční a my je musíme dobře pohlídat. Věřím, že zápas zvládneme," očekává od zítřejšího utkání navrátilec po zranění Jan Chramosta.

"Určitě nás čeká těžký soupeř, se kterým ale hrajeme vždy vyrovnanou partii. Doufám, že doma potvrdíme bod z Karviné a všechny tři body zůstanou zítra v Ďolíčku. Největším nebezpečím Liberce jsou kreativní hráči. Zároveň má Slovan nebezpečné standardky. Čeká nás bojovný zápas plný soubojů," má jasno kapitán Josef Jindřišek.