Sobotní bitva v Ďolíčku branky nenabídla

Diváci viděli několik zajímavých situací, ale oba brankáři udrželi čisté konto.

Sobotní bitva v Ďolíčku branky nenabídla

Za slunečného odpoledne vyvedl Klokany do bitvy kapitán Jindřišek. V defenzivě nebylo nutné dělat změny, a tak mezi tyčemi byl Valeš a před ním čtveřice Dostál, Křapka, Vondra a Hašek. Ve středu hřiště nastoupil po boku Marečka zmiňovaný Jindřišek. Poprvé od prosincového derby na Spartě naskočil Fulnek, jemuž patřila pravá strana. V záloze byli dále Hronek s Květem a v útoku Bartek.

První výraznější příležitost se udála před brankou u tramvaje, jíž v červeném dresu hájil brankář Bohemky. Centr Frýdka od hostujícího sektoru propadl až na zadní tyč k obránci Purzitidisovi, jemuž balon nepříjemně skákal a nakonec zakončil slabou střelou, kterou Valeš lapil.

Bohemians - Liberec
Bohemians - Liberec
Nebezpečnou akci si vytvořila také Bohemka. Záložník Květ si narazil míč s Bartkem a z hranice šestnáctky vypálil, ránu reflexivně vyrazil brankář Vliegen. Záhy vyhrál Jindřišek hlavičkový souboj pro forvarda Bartka, jenž se nijak nerozpakoval a pálil přímo z otočky, jenže brankář Liberce předvedl famózní zákrok a jeho pumelici k levé tyči vytěsnil na rohový kop.

O několik málo minut později zachytil na hranici šestnáctky hostující Tupta odkop Květa a hned se rozhodl vystřelit. Střeleckému pokusu ale scházela větší razance i přesnost, a tak s ním Valeš u své levé tyče neměl výraznější trable. Na druhé straně hřiště podklouzl Purzitidis při snaze odhlavičkovat míč. Balonu se tedy ujal Fulnek a zpoza pokutového území střílel na branku. I tento projektil dokázal zlikvidovat debutující brankář Vliegen. Do kabin se odcházelo ze bezbrankového stavu, ačkoliv o příležitosti na vstřelení branky diváci ochuzeni nebyli.

Nejspíš největší šance duelu se zrodila deset minut po zahájení druhého dějství. Na svědomí ji měla Bohemka. Z levé strany započal akci Hronek svým tradičním dlouhým autovým vhazováním. Ve shluku těl došlo k souboji a balon vypadl za šestnáctku před kapitána Jindřiška, který se odhodlal k okamžité ráně. Fantastický zákrok vytáhl liberecký brankář, jemuž se konečky prstů povedlo vytáhnout ránu zkušeného záložníka na břevno. Ačkoliv se jako poslední dotknul míče právě strážce branky Slovanu, tak sudí Berka nařídil k nepochopení hráčů Bohemians odkop od branky. Na tuto šanci hosté odpověděli. Frýdkův pěkný centr se snesl na velké vápno k nohám Rondiče, jehož ránu z první lapil uprostřed branky Valeš.

Bohemians - Liberec
Bohemians - Liberec
Aktivitu bohužel Zelenobílí neproměnili v gól a Liberci se poté podařilo hru srovnat. K míči se za šestnáctkou dostal Frýdek, jenže ránu šikovného záložníka obrana Bohemky zablokovala. Snaha a bojovnost se Klokanům upřít nedala, jenže k dalším vyloženým šancím se už nedostali. Naopak v samém závěru měl jednu takovou Liberec. Znovu u ní byl Frýdek. Tentokrát se ujal exekuce rohového kopu. Centrem od praporku přesně posadil balon na hlavu Rabušice. Silný forvard se na penaltovém puntíku pověsil do vzduchu a hlavou mířil k levé tyči, jenže u ní byl včas Valeš, který zakončení libereckého forvarda zneškodnil.

Bohemka tak sice s Libercem doma opět neprohrála, ovšem tentokrát po velmi dobrém výkonu brala jen bod.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: "Remíza je rozhodně ztrátou a z výsledku jsem zklamaný. Neplatí to ovšem o mých pocitech z výkonu. Krom krátkých pasáží v úvodu a závěru zápasu jsme si vytvořili územní převahu, více nebezpečných situací a byli celkově aktivnější. Narážíme ale na náš problém, což je produktivita. Možností na vstřelení gólu jsme měli dost."