Valeš: Závarů jsme měli hodně

Brankář Klokanů zhodnotil bezbrankový duel s Libercem.

Valeš: Závarů jsme měli hodně

V sobotním utkání udržel zkušený Roman Valeš své třetí čisté konto. V rozhovoru hovořil o šancích Klokanů, hodnotě bodu i blížící se nadstavbě.

Připsali jsme si další bod za remízu...
Na bodový zisk se koukáme ze dvou pohledů. Dostali jsme se v tabulce do nějaké situace, v níž jsme rádi opravdu za každý přírůstek na naše konto. Z té druhé strany jsme ale před brankou Liberce měli relativně dost závarů, takže jsme body ztratili. Navíc šlo o další domácí zápas. Musíme ovšem brát každý bod a uvidíme, jak moc bude tenhle důležitý.

V úvodu byl ve velké šanci Purzitidis, ale zakončil slabě. Bylo to v tu chvíli rozhodující z tvé strany?
Abych řekl pravdu, tak tuto šanci si teď bezprostředně po zápase zpětně detailně neuvědomuji. Nějaké střely Liberec měl, ale nebyly výrazně nebezpečné a celkově do defenzivy jsme zápas zvládli. Největší šance hostů přišla asi až v samém závěru utkání, kdy Rabušic hlavičkoval v šestnáctce. Naštěstí jsme s ním ale byli v souboji, tudíž jeho zakončení nemělo velkou razanci.

Naopak my měli závarů několik a trefili i břevno. Jak jsi viděl šance z tvého pohledu od vlastní branky?
Tlačil jsem míč do branky očima. Těch skrumáží v pokutovém území Liberce bylo opravdu hodně. Je velká škoda, že se nám nepodařilo skórovat a dotlačit míč do sítě. Zejména v prvním poločase, kdy nám scházelo opravdu málo.

Po reprezentační přestávce máme bod z každého zápasu. Je to minimálně důležitá psychická vzpruha?
Z té poslední skupiny už se bohužel dostat nedokážeme. Máme před sebou poslední dva zápasy základní části, v nichž si potřebujeme uhrát nějaký náskok od těch barážových pozic. Čím více bodů uhrajeme v Českých Budějovicích a s Hradcem, o to více se vylepší naše výchozí pozice pro nadstavbu.

Řešili jste v kabině už zápasy v nadstavbě?
Budu mluvit za sebe, ale nijak jsem nad tím nepřemýšlel. Jsou před námi dvě utkání, ve hře je šest bodů. Ty nám můžou pomoc se dostat zase do komfortnější pozice. Uvidíme, jak v nich dopadneme a pak budeme koukat, jaké zápasy nám osud přiřkne.