V neděli jede Bohemka do Českých Budějovic

Předposlední utkání základní části zavede Klokany na jih Čech. 

V neděli jede Bohemka do Českých Budějovic

Prodloužený víkend se rozběhl, a tak nejen fotbaloví fanoušci mohli s chutí vyjet za zaslouženým odpočinkem. To ale neplatí napříč fotbalovou ligou, která spěje do konce své třicetikolové základní části. FORTUNA:LIGA má na velikonoční neděli naplánovaných všech osm zápasů 29. kola. Pro Klokany rozlosování znamená výjezd do Českých Budějovic, kam se vrátí téměř po roce a pěti měsících. Tehdy nákazou nemoci COVID-19 zdecimovaní Klokani na jihu Čech padli, když z původního termínu bylo utkání odložené kvůli nákaze v týmu Jihočechů.

Svěřenci trenéra Davida Horejše stále ještě nemají jasno o tom, jaký závěr pro ně letošní sezona bude mít. Aktuálně drží poslední příčku zaručující nadstavbu strávenou ve Skupině o umístění. Na jedenáctý Zlín ale mají pouze tříbodový náskok, a tak je možné, že Dynamo bude muset o své konečné umístění bojovat až do závěrečných minut základní části.

Bohemians - Dynamo ČB 3:1 (2:0)
Bohemians - Dynamo ČB 3:1 (2:0)
Jestli se Dynamo v něčem řadí k ligové špičce, jde o přesnost přihrávek. Ta totiž u hráčů z jihu Čech dosahuje 81%, což je řadí na bronzovou pozici. Lepší je už pouze první Sparta a druhá Slavia. Na Střeleckém ostrově se utkají dva - téměř -nejméně faulující týmy. Klokani mají na kontě 334 nedovolených zákroků a Dynamo jen o jeden méně. "Slušnější" už jsou pouze Pardubice.

Na nedělního soupeře se zaměřil asistent trenéra Ivan Hašek: "Síla Dynama je větší určitě v domácím prostředí. Také zde získali velkou většinu bodů. Mají relativně slušný přechod do útoku. K jejich zbraním patří standardní situace, z nichž umí ohrozit branku soupeře."

Ve vzájemném utkání ani jeden z týmů nebude v úplném klidu: "Po našem nedělním zápase jedou České Budějovice ještě v posledním kole do Teplic. Na hřišti Severočechů budou chtít také bodovat, stejně jako proti nám. My se musíme ale soustředit zejména na nás, vlastní výkony, hru a jít do každého zápasu na hranici svých možností. V utkání je z naší strany nutné podat opravdové maximum, aby se nám podařilo v Českých Budějovicích zvítězit."

Bohemians - Dynamo ČB 3:1 (2:0)
Bohemians - Dynamo ČB 3:1 (2:0)
Během zimní přestávky odešel z jihočeské kabiny útočník Fortune Bassey, který na podzim nastřílel devět gólů. Jeden z nich i při podzimním vzájemném utkání v Ďolíčku: "Po podzimní části určitě počítali s tím, že na jaře získají mnohem více bodů, než tomu nakonec je. Odchod Basseyemá určitě vliv na fakt, že během druhé poloviny sezony zatím vyhráli pouze jedinkrát. Nicméně má trenér Horejš i nadále v kádru hráče, v jejichž schopnostech je góly dávat."

Nedělní mise Klokanů je jasná. Jako předkrm si můžete ráno naservírovat další třetiligový zápas B týmu. Mužstvo okolo kapitána Darka Farkaše se tentokrát v domácím prostředí utká s B týmem Mladé Boleslavi. Úvodní výkop je v 10:15. Po utkání máte tedy i dostatečný časový polštář ke klidné cestě na jih Čech.