Květova branka na bodový zisk nestačila

Bohemka o svůj náskok přišla a na jihu Čech musela skousnout porážku.

Květova branka na bodový zisk nestačila

Na jihu Čech vyrukovala Bohemka s nezměněnou základní sestavou v porovnání s domácím utkáním s Libercem. I tentokrát tedy branku hájil Valeš a před sebou měl stopery Křapku s Vondrou. Kraje defenzivy patřily Dostálovi s Haškem. Ve středu hřiště nastoupil Mareček vedle Jindřiška. Trojlístek Květ, Hronek a Fulnek podporoval útočníka Bartka.

První nebezpečné zakončení měl na svědomí domácí Čavoš. Po krátkém obléhání šestnáctky Klokanů se rozhodl vypálit, ale Valeš ránu z osmnácti metrů zvládl vyrazit. Na konci čtrnácté minuty už byla šance Dynama výraznější. V pokutovém území se Škoda kličkou na střed branky zbavil Křapky a za penaltovým puntíkem střílel k levé tyči, naštěstí pro Klokany jeho přízemní zakončení o centimetry minula zmíněnou konstrukci branky. Záhy se domácí forvard dostal do další šance. Tentokrát se ocitl na zadní tyči, když se k němu snesl míč, jenže hlavička vysokého útočníka skončila jen na brankové konstrukci branky Romana Valeše.

Dynamo ČB - Bohemians
Dynamo ČB - Bohemians
Naopak se radovala Bohemka. Ve vlastní šestnáctce zahrál po hlavičce Haška rukou van Buren, což viděl sudí Zelinka a nařídil penaltu pro Bohemians. Míč si vzal Květ, s naprostou grácií poslal balon k pravé tyči, a protože gólman Dynama skočil na opačnou stranu, mohla se Bohemka radovat z vedení.

Uběhlo jen pár minut a Zelenobílí si mohli radost zopakovat. Před střídačkami měl balon Hronek, rozhlédl se kolem sebe a perfektní kolmicí vyslal do samostatného úniku Fulneka. Krajní záložník Klokanů postupoval na branku a poté i vystřelil, vybíhající brankář Šípoš ránu jen zpomalil a před dobíhajícím Bartkem odkopl sebral míč právě brankář Dynama.

Nakonec se domácí dočkali. Pár minut před poločasovou pauzou se do centru od rohového praporku hlavou položil Havel, jenže proti byl Valeš, který fantasticky konečky prstů míč vyškrábl. Míč bohužel skončil u nehlídaného van Burena a host ze Slavie přesně umístěnou dorážkou srovnal stav utkání. Za smírného skóre se také oba týmy odebraly do kabin.

Ve druhém dějství jako první hrozili domácí. Pár metrů za šestnáctkou totiž měli možnost zahrávat přímý kop. Známý exekutor Čolič si postavil míč, ale Klokany podruhé v utkání zachránilo břevno, které orazítkoval domácí obránce svojí ránou. Bohužel ne na dlouho. Po "žlutém" faulu Vondry totiž vzápětí zahrávali domácí téměř ze stejného místa zahrávali další standardní situaci. V tomto případě si balon postavil druhý krajní bek Skovajsa a jeho střela na přední tyč skončila až v síti.

Dynamo ČB - Bohemians
Dynamo ČB - Bohemians
Zelenobílí vrhli síly do útoku. Od kotle Bohemky centroval před branku Vaníček. Míč skončil až u Haška. Levý krajní obránce útočným náběhem podpořil ofenzivu, avšak ránu z prvního doteku lapil brankář Šípoš. Pak manévroval u brankové čáry s balonem Beran. Šikovnému záložníkovi ve službách Klokanů se podařilo individuálně obelstít protihráče a následně i přiťuknout balon Chramostovi. Střídající útočník se obtočil kolem svého strážce a vystřelil. Proti byl brankář Dynama, jemuž se podařilo střelu na zadní tyč vyrazit a před dobíhajícím Haškem odvrátil balon do bezpečí obránce. Na opačné straně hrací plochy potřetí zvonila za Valešem branková konstrukce. Tentokrát poté, když odcentroval z pravé strany Čolič a z jeho kopačky se míč stočil až na pravou tyč branky Klokanů, ale další nebezpečí naštěstí pro Bohemians nevzniklo.

V samém závěru si na hranici šestnáctky připravil na střelu balon Beran, jenže ránu ještě před brankářem Šípošem vykopl střední obránce Havel. Další šanci si už Bohemka nevytvořila a na jihu Čech prohrála.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: "Jsme zklamaní. Ztratili jsme tady body, ale trochu zaslouženě. Domácí byli lepším týmem a vytvářeli si nebezpečnější situace, a to už před naším gólem. Přesto jsme šli do vedení a utkání se lámalo naší neproměněnou šancí. Horkotěžko by se domácí dostávali ze situace za stavu 0:2. Dvě branky jsme inkasovali ze standardní situace. Po střídáních jsme si vytvořili tlak a různé situace, jenže nedokázali jsme je proměnit. Dát gól ze hry je pro nás velký problém.“