Fulnek: V útočné fázi nám chybí klid

Nedělní utkání na jihu Čech hodnotí Jakub Fulnek.

Fulnek: V útočné fázi nám chybí klid

V Českých Budějovicích nechyběl v zahajovací jedenáctce záložník Jakub Fulnek. Po utkání mluvil o neproměněné šanci, inkasovaných brankách a útočné fázi Klokanů.

Utkání se pro nás vyvíjelo relativně příznivě...
Pro nás bylo jedině dobře, že se nám povedlo jít do vedení. Chtěli jsme gól dát a jsme rádi, že se nám to povedlo. Bohužel ale asi rozhodla má neproměněná šance. Kdybych ji dal, vedli bychom už o dvě branky. Nechci přímo říct, že by už bylo po zápase, ale věřím, že bychom zvládli utkání dohrát do vítězného konce.

Vidíš v tebou zmíněné šanci klíčový okamžik utkání?
Nevím, zda byla tahle příležitost vyloženě rozhodující. Pořád zbývalo dost času do konce utkání. Pokud by se mi povedlo gól dát, byl by zápas o něčem jiném a vyvíjel se asi jinak. Je škoda, že dostaneme dvě branky ze standardních situací.

Zakončil jsi šanci tak, jak jsi zamýšlel?
Chtěl jsem střílet ještě o něco výš. Snažil jsem se míč umístit tak, aby šel gólmanovi kolem ruky a nad hlavou. Bohužel jsem nezakončil úplně dle svých představ a spíš jsem trefil brankáře. K naší smůle se pak míč nedošoural ani za čáru.

Patřily standardní situace k hlavním zbraním Dynama?
Věděli jsme, že je umí zahrávat dobře a budou z nich nebezpeční. Neřekl bych, že jsme se speciálně chystali na standardní situace.

I ve druhém poločase jsme měli příležitosti, z nichž se dal vytěžit gól...
V těchto situacích nás trápí kvalita a chybí nám klid v poslední třetině hřiště. To se projevilo nejen při mé šanci, ale i v několika předchozích zápasech.