Doma znovu pouze za jeden bod

Klokani živili naděje na obrat, ale nakonec se museli spokojit jen s remízou.

Doma znovu pouze za jeden bod

Trenér Jaroslav Veselý pro souboj s Hradcem odstoupil od čtyřobráncového systému, a tak po nástupu se Klokani se vzadu vedle sebe seřadili tři stopeři. Ke stálicím Křapkovi s Vondrou se přidal Köstl. Obranné trio mělo za sebou brankáře Valeše a na stranách poté halfbeky Dostála s Haškem. Střed hřiště obsadili Jindřišek s Květem a před nimi byl vystrčený Hronek. Tentokrát Zelenobílí od začátku hráli na dva útočníky, a to Chramostu s Bartkem.

Úvod patřil Klokanům, kteří se několika dobrými zisky míčů udrželi poblíž hostujícímu pokutovému území. Vyloženou šanci si ale nevytvořili. Na opačné straně se naopak domácí museli strachovat. Leibl vyvezl míč ze střdu hřiště až k šestnáctce Bohemky a doleva míč prostrčil Rybičkovi. Přihrávku útočníka Hradce, a bývalého svěřence kouče Jaroslava Veselého z dob jejich podzimního angažmá v Chrudimi, se snažil odvrátit Křapka, ovšem ve snaze zažehnat nebezpečí míč zamířil k vlastní brance a naštěstí skončil jen na pravé tyčce branky Romana Valeše.

Bohemians - Hradec
Bohemians - Hradec
Bohemians zahájili protiakci. Hronek vyvezl míč od vlastní šestnáctky a předal ho Květovi, z jehož kopaček už balon putoval do moci Chramosty. Forvard v dresu Bohemians se vyhnul ofsajdovému postavení a pádil k brance. V šestnáctce vypálil, jenomže vybíhající brankář Vízek křižnou ránu k levé tyči svojí pravou nohou vyrazil. Balon ovšem skončil znovu k zakončujícímu útočníkovi, jenž měl tak druhou šanci, ale branku Hradce z dorážky o pár čísel přestřelil.

Na časomíře právě běžela jednatřicátá minuta, když Zelenobílí pod hlavní tribunou ukázali pěknou kombinaci. Od postranní čáry se Květ jemnou přihrávkou do šestnáctky na Bartka vymanil z napadání hradeckých hráčů. Útočník s číslem pět na zádech mu míč přistrčil, čehož Květ využil a pálil tvrdě, bohužel střelu srazil na roh obránce František Čech. Závěr prvního dějství nabídl ještě jednu ofenzivní akci Bohemians. Obránce Vondra měl míč na útočné polovině a přesnou průnikovkou našel Hronka. Záložník Klokanů si udělal prostor před stíhajícím Kodešem a levačkou odcentroval jen kousek před brankovou čárou. Míč se snášel přímo do branky, na což si dal pozor hradecký brankář, a jen kousek pod břevnem ho konečky prstů vytěsnil na rohový kop. Po něm první poločas skončil.

Druhé dějství začalo pro Bohemians snad nejhůře, jak jen by si mohl fanoušek představit. Vondra nejdřív vystihl rozehrávku Hradce uprostřed hřiště a zprvu se vydal dopředu, pak ovšem zpomalil a nakonec ho Kubala o balon obral. Votroci vyrazili vstříc brance Klokanů, vysoký Vašulín procedil míč přes Křapku na Harazima. Pravý halfbek hostů odcentroval před branku, na přední tyč si naběhl Kučera, před Vondrou hlavou namířil balon přímo do sítě a hosté vedli.

Uběhlo téměř deset minut a v Ďolíčku propukla vlna radosti. Na začátku akce byl skvělý návrat Köstla, jenž zabblokoval přihrávku Vašulína a míč uzmul Jindřišek. Kapitán Klokanů křížným pasem přenesl hru doleva na Hronka. Ofenzivní záložník s míčem pelášil k brance, postupně se individuálně zbavil dotírajících Kodeše, Klímy i Krále. Pak se jen podíval na postavení gólmana Vízka a nechytatelnou ránou k pravé tyči rozjásal Klokany.

Gól vlil Zelenobílým novou energii do žil a diváci sledovali honbu za obratem. Ze hry uplynulo dalších deset minut a střídající Beran pláchl Leiblovi, mladému záložníkovi se povedlo servírovat balon před branku, avšak pokus hladového Hronka na rohu malého vápna srazil Král. Nebezpečí pro vlastní brankou tím neuhasil. V závaru padající Kodeš míč dopravil pouze na hranici pokutového území. V tomto prostoru si na míč počkal Hašek, jehož pozice si žádala střelu, jenomže obránce si míč chystal déle, než mu v této chvíli bylo povoleno, a tak hostující defenziva v této chvíli přežila.

Bohemians - Hradec
Bohemians - Hradec
Bohemka i nadále toužila po vedoucím gólu. Další příležitost měla díky faulu Vašulína na Köstla před střídačkou Bohemians. Exekutor Květ si postavil míč a do šestnáctky poslal prudký centr. Balon dolétl až na zadní tyč ke Křapkovi. Obránce Klokanů se bohužel nedostal ke stoprocentní hlavičce, a tak od něj míč mířil nad branku.

Pár minut před koncem se postaral o pozoruhodný moment obránce František Čech. Během pouhých dvou minut inkasoval dvě žluté karty, a tak dle letitých pravidel ho zákonitě musel sudí Krejsa poslat do sprch o pár minut dříve, než měl třiadvacetiletý stoper původně v plánu. V posledních minutách už ale Hradec remízu ubránil, a tak se v Ďolíčku body dělily.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: "Jsem zklamaný, protože po průběhu je pro nás bod málo. Měli jsme většinu času územní převahu a vytvořili si i více nebezpečnějších situací. Mrzí mě, že inkasujeme gól po takové hloupé individuální chybě. Tým se ovšem na hřišti nevzdal, což mě moc těší. Dříve nás takové věci paralyzovaly a dohrávali jsme zápasy v křeči. Vyrovnání bylo zasloužené a ve vzduchu visel i vítězný gól, který jsme bohužel do branky nedostali."