Květ: Produktivita nás pořád trápí

Poslední utkání základní části zhodnotil Roman Květ.

Květ: Produktivita nás pořád trápí

Remízové utkání s Hradcem Králové zhodnotil záložník Roman Květ. Středopolař Klokanů mluvil o nevyužitých šancích, domácích ztrátách a jarních zápasech.

Je tahle remíza nejbolestivější ztrátou z posledních zápasů?
Až takhle bych to neviděl. Měli jsme ovšem rozhodně na víc, než na pouhý jeden bod. Nicméně jsme znovu doma přišli o body a těch ztrát máme dost. Ať už jde o zápas v Karviné, či ty domácí s Mladou Boleslaví a Libercem. V těchto utkáních jsme rozhodně mohli na tři body dosáhnout a nacházeli bychom se asi i v jiné situaci.

Předvedli jsme jeden z nejlepších výkonů během druhé poloviny sezony?
Na jaře jsme v zápasech uměli být lepší, než náš soupeř. Vyjmou nedělního utkání v Českých Budějovicích, kde nás domácí Dynamo opravdu přehrálo. Jinak ale i dominujeme, jenže nedokážeme zužitkovat šance, které si vytvoříme. To je prostě obrovská škoda.

V prvním poločase tvou střelu hostující obrana zablokovala, ovšem podobnou akci jsme viděli i v předchozích zápasech. Jde o něco secvičeného?
S Barťasem tohle umíme, ale z tréninku to nijak připravené nemáme. Spíš taková situace vyplyne ze hry, kdy čekám, až mi někdo naběhne do prostoru. Barťas tohle dobře navnímává a pro nás se jeví tyto akce jako účinné. Pak už jde o to, abych míč trefil lépe, případně aby nikdo střelu nezablokoval. Teď střela mířila na zadní tyč, jenže ji jeden z hradeckých hráčů dokázal srazit.

Hradec skóroval téměř zničehonic. Co zavládlo mezi vámi na hřišti?
My už na tohle musíme být snad zvyklí. Většinou soupeře tlačíme, ale blbý gól stejně inkasujeme, což platilo i v tomto případě. Akce začala znovu individuální chybou, které na jaře opakujeme. Bylo před námi ještě dostatek času a podpořili jsme se. Jakmile se něco takového stane, už s tím člověk nic nenadělá. Makali jsme až do konce zápasu a zvládli alespoň vyrovnat. Samozřejmě je ten bod málo, ale v naší situaci je pořád lepší, než žádný.

Zahrávali jsme celkem dost standardních situací...
Měli jsme jich hned několik a dařilo se nám dostávat do šestnáctky kvalitní centry. Nevím, jestli je důvodem nějaký náš nedůraz, či to třeba nevyjde o pár centimetrů. Prosazovat bychom se ale z nich měli víc, protože sílu na to rozhodně máme.

Dohrávali jsme proti oslabenému soupeři, ale Hradec už hru zvládl rozkouskovat...
Trvala snad necelých patnáct minut. Času bylo celkem dost a závarů také. Ještě před tím vyloučením měl šanci Dominik Hašek. Gól jsme z té převahy vytěžit mohli, ale s produktivitou máme problémy. Doufám, že v nadstavbové části ji zlepšíme.