B tým si smlsnul na Vltavínu

Klokani vysoko zvítězili na půdě lídra druhé skupiny třetí ligy.

B tým si smlsnul na Vltavínu

V úterý večer svěřenci trenéra Dalibora Slezáka zamířili na hřiště v uličkách pražských Holešovic, kde se utkali s domácím týmem Loko Vltavín, aktuálním lídrem třetiligové skupiny A. Klokani vyrazili do utkání v brance se Soukupem a stoperským triem Patrikem Valou, Filipem Dostálem a Matějem Kadlecem. Na krajích hřiště byli Denis Vala s Jirsou. Uprostřed hřiště po boku Farkaše naskočil Koutský. Forvarda Marhoula podporovali Zeman a Havránek. Utkání bylo hrané na 3x30 minut.

Po čtvrthodině hry zahrávala Bohemka rohový kop. Exekutor Mareš přízemním centrem od rohového praporku našel na přední tyči Zemana, ale jeho patičku lapil brankář Pospíšil. Tentýž hráč Klokanů záhy narýsoval nádhernou kolmicí na Marhoula, a tak mohl útočník Zelenobílých uhánět na branku. Zvládl i vystřelit, avšak skvělý zákrok předvedl domácí brankář a nadvakrát ránu zlikvidoval.

Pak se Klokani prosadili. Klíčovou roli znovu sehrál Zeman. Dynamický křídelník individuálně prošel přes dvojici bránících hráčů a následně přihrál před branku přesně na Denise Valu, který se sice k zakončení nedostal, ale za jeho přispění si míč do vlastní branky srazil Šnajdr.

Na startu druhé třicetiminutovky vypálil z úctyhodné vzdálenosti Matěj Kadlec a od druhé inkasované branky domácí uchránilo pouze břevno, pod které očima míč tlačil stoper Bohemians, jenže nakonec se z gólu neradoval. Hladoví Klokani nadále nepolevovali. Zeman se vytáhl další skvělou průnikovou přihrávkou na Havránka a rychlý záložník už šel sám na branku. V šestnáctce střílel k pravé tyči, což přečetl brankář Pospíšil a šanci skvěle zneškodnil.

Ozvali se i domácí a po rychlé kombinaci pálil zpoza šestnáctky Klimenda. Branku střeženou brankářem Soukupem minul. Na druhé straně Farkaš pěkným obloučkem vybídl k útočnému výpadu Lehovce. Rychlonohý obránce naservíroval zprava míč Jirsovi, ale jeho obranném kolegovi ve finále balon ideálně nesedl, a tak Vltavín i díky zákroku gólmana přežil další příležitost Bohemky.

Ovšem později už ne. V pokutovém území byl faulován právě Jirsa a hlavní sudí okamžitě nařídil penaltu. Ránu exekutora Marhoula k levé tyči nejprve brankář vyrazil. Farkaš ale skvěle vyběhl z houfu hráčů a od brankové čáry přihrál pod sebe právě na Marhoula, který na malém vápně už měl lehkou práci, aby zvýšil náskok.

Ve třetí třetině si na pěknou přihrávku za obranu Klokanů naběhl Marone, jenomže ve velké šanci ho skvěle vychytal Soukup. Domácí vycítili šanci a měli i další náznaky příležitostí. Duong před brankářem Bohemky ale pálil nad a další centry před branku Zelenobílí ustáli bez inkasované branky.

Záhy navýšili Klokani své vedení. Farkaš aktivně napadal domácího brankáře, což se mu nakonec vyplatilo. Postavil se do odkopu brankáře Pospíšila a míč od bojovného záložníka zamířil do sítě. Další nádherný moment měli na svědomí opět Bohemians. Míč ze vzduchu padal Lehovcovi. Rychlonohý obránce nic nevymýšlel a z třiceti metrů balon nádhernou trefou napálil do šibenice.

B tým Klokanů s poklidem zvládlo vložené přípravné utkání a na Vltavíně vyhrálo o čtyři branky.